Home Політика «Інтересів у «бурштинових» районах в мене нема», – голова ОДА хоче створити...

«Інтересів у «бурштинових» районах в мене нема», – голова ОДА хоче створити підприємство із видобутку бурштину

97

Ігор Гундич вже 100 днів обіймає посаду голови Житомирської ОДА. Має двох заступників – Ярослава Лагуту та Олексія Ясюнецького.

За цей час встиг запровадити ряд нововведень – відкритість у роботі облдержадміністрації, «вільна п’ятниця» для працівників, звільнив кількох співробітників ОДА, проводить відео-прийоми громадян у післяробочий час, з візитами побував у районах області.

Його нещодавнє звернення під час наради із автоперевізниками викликали жваву реакцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гундич анонсував реорганізацію та звільнення працівників Житомирської ОДА.

Не обмежував себе у висловлюваннях посадовець і під час звітної прес-конференції за 100 днів роботи 3 лютого.

Львівським колегам порадив приїхати на Житомирщину і прибрати сміття, яке вони самовільно навозили, а також дав кілька порад для тих, кому не комфортно з ним працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Хай приїдуть і приберуть те, що навозили», – Гундич про «львівське сміття» на Житомирщині.

Відповідаючи на запитання журналістів, Гундич поділився своїм баченням вирішення ситуації, що склалася в Олевському районі.

Так званий «бурштиновий край» створює чимало проблем і чиновникам, і правоохоронцям. «Бурштинову лихоманку» лише частково вдається призупинити, але нелегальне добування каменю не припиняється ні на день, хіба значно зменшилося у обсягах.

«Влаштували Чикаго у звичайному райцентрі, – так сказав Гундич про Олевськ, де через бурштин постійно стаються сутички між місцевими та копачами і бандитськими групами із інших регіонів. Одна із них закінчилася стріляниною із жертвами. – Ми разом із депутатами дійшли до того, що на Житомирщині треба створювати підприємство із видобутку бурштину. Як воно буде зватися, це вже справа другорядна. На сьогодні маємо досвід Волинської області, де таке підприємство вдалося створити і у планах маємо поїздку туди нашої делегації. Сподіваємося, що у 2017 році підприємство у Житомирській області таки з’явиться. Заявляю, що у мене ніяких інтересів у «бурштинових» районах нема, не було і не буде. Видобуток треба легалізувати. Раджу всім одразу відкинути у сторону усі свої «хотєлки», амбіції щодо цього питання і зайнятися реальною справою. Єдине правильне рішення – створення відповідного підприємства».

Юлія ДЕМУСЬ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Корупціонерам разом зі мною – не місце», – голова Житомирської ОДА.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here