Home Місто Житомирян хочуть привчити купувати проїзні квитки на місяць

Житомирян хочуть привчити купувати проїзні квитки на місяць

234

Заступник міського голови Дмитро Ткачук під час прес-конференції 24 травня розповів, чому з 1-го липня зменшать вартість проїзних квитків у Житомирі.

Зокрема, раніше проїзний на тролейбус і трамвай на місяць коштував 190 гривень, на один вид транспорту – 180 гривень.

Втім, така ціна не була виправданою і людям було вигідніше купувати разовий проїзний квиток.

Було прийняти рішення знизити вартість до 140 гривень для дорослого населення, 70 – для студентів, 35 – для школярів.

Зі слів Дмитра Ткачука, у 2014-2015 роках виручка від продажу місячних проїзних китків у ТТУ становила 3, 4 млн гривень. При цьому, із загального прибутку підприємства частка від реалізації проїзних становила 11-15 %.

Рухомий склад ЖТТУ становить 120 одиниць, лише 12 з яких це трамваї. У місті проживає більше 80 тисяч осіб, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті, 55 тисяч – пенсіонери.

У майбутньому місцева влада планує, що житомиряни надаватимуть перевагу саме електротранспорту, він має стати пріорітетним. Один з кроків до цього – привчати житомирян користуватися саме місячними проїзними квитками. Таким чином, вони будуть постійними споживачами послуг ТТУ, а разові квитки купуватимуть туристи, гості місті, мешканці області, які приїздять по справах в Житомир, інші.

Також Ткачук каже, що житомирян стимулюватимуть користуватися громадським транспортом, адже це вигідно та модно. Серед власників проїзних квитків проводитимуть акції з подарунками.

Нагадаємо, що у тролейбусах, які курсуватимуть Житомиром з 23.00 до 6.00 діятиме «нічний тариф» і за квиток доведеться платити 6 гривень усім категоріям населення. Водночас, ця норма не поширюватиметься на власників місячних проїзних квитків: вони лише предявляють проїзний документ.

За словами Ткачука, нині за «нічним тарифом» працює тролейбус № 3, який повертається у депо о 23.40, а також ще кілька тролейбусів, що розпочинають свою роботу зранку до 6.00.

Крім цього, з 25 травня відновлюють рух електрички Житомир-Київ, яка відправляється із залізничного вокзалу о 5.45. До цього часу з кількох районів міста здійснюватимуть підвіз пасажирів тролейбуси №3, 6 та 15. У них проїзд коштуватиме теж 6 гривень. Вже о 5.18-5.20 годині вони будуть біля вокзалу.

Від «Ялинки» № 3 відправлятиметься о 4.23, на Смолянці буде о 5.03. Відправка тролейбусів з Крошні та Гідропарку – о 4.46.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here