Home Місто Для електрички «Житомир-Київ» готують 8 вагонів і рейс в обідній час

Для електрички «Житомир-Київ» готують 8 вагонів і рейс в обідній час

270

Уже 25 травня відновлюють рух електрички Житомир-Київ, яка відправляється із залізничного вокзалу о 5.45, а до столиці прибуватиме о 08.19.

З самого ранку з кількох районів міста здійснюватимуть підвіз пасажирів тролейбуси №3, 6 та 15. У них проїзд коштуватиме теж 6 гривень. Вже о 5.18-5.20 годині вони будуть біля вокзалу. Від «Ялинки» № 3 відправлятиметься о 4.23, на Смолянці буде о 5.03. Відправка тролейбусів з Крошні та Гідропарку о 4.46.

Вартість квитка на електричку – 35 гривень. Час в дорозі – 2, 5 год. Про це під час прес-конференції 24 травня розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Він зауважив, що електричка курсуватиме на постійній основі. Час відправлення було обрано з урахуванням думки житомирян, які брали участь у відповідному опитуванні. Зокрема, 42 % опитуваних визначили такий час відправки і приїзду в Київ найвдалішим. З Києва електрички повертатиметься у будні о 18.25, а в Житомирі буде о 20.50.
У суботу електричка не їздитиме, а в неділю їхатиме з Житомира у Київ о 17.55.

У планах, каже Ткачук, зробити рейс електрички ще й в обідню пору.

Ажіотажу на проїзд в електричці не варто очікувати з перших днів, однак для потреб житомирян підготували 8 вагонів. Наразі йдуть домовленості з перевізниками про те, аби забезпечити підвіз у ранковий час на електричку ще й мешканців із сіл Житомирського району.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here