Home Місто З грудня житомиряни знову платитимуть за проїзд у маршрутках 5 грн

З грудня житомиряни знову платитимуть за проїзд у маршрутках 5 грн

105

 За останні кілька місяців у Житомирі кілька разів змінювали вартість проїзду в міських маршрутках. Зокрема, пасажири платили 3, 5, а потім 4 грн. Ці рішення виконкому постійно супроводжувалися обуренням містян, тиском перевізників і закликами активістів.

Цього тижня стало відомо, що житомиряни оскаржили у суді рішення виконкому про встановлення вартості проїзду в маршрутках 5 грн. Відповідно до цього, проїзд у маршрутках мав знову коштувати 3 грн, а у транспорті ТТУ – 2 грн. Втім, заступник міського голови Дмитро Ткачук зібрав брифінг, під час якого повідомив, чому повернутися до такої вартості вже не можна.

«Судове рішення, яке скасувало рішення виконавчого комітету від 16.05.2017 №456, повертає нас до відповідного рішення 2014 року. Відповідно до нього пенсіонерів позбавляють визначеного часу для пільгового проїзду у маршрутках, а школярі оплачуватимуть повний квиток. Інші пільгові категорії також змушуватимуть оплачувати проїзд у маршрутних таксі», – каже Дмитро Ткачук.

Він також наголосив на тому, що повернення до старої системи оплати за проїзд може призвести до страйків перевізників.

«Зниження вартості проїзду у маршрутках до 3 гривень, а у електротранспорті до 2 гривень призведе до зупинки пасажироперевезень у Житомирі. Перевізники не зможуть обслуговувати пасажирів через таку вартість проїзду», – наголосив заступник міського голови 22 листопада.

У Житомирській міськраді 24 листопада питання вартості проїзду знову розглядали на засіданні виконкому. Зокрема,  вирішили з 1 грудня підвищити вартість проїзду в маршрутках з 4 грн до 5 грн. При цьому, 8 пільгових категорій їздитимуть безкоштовно без обмежень, а решта – не платитимуть за проїзд у маршрутках з 10 до 16 год. Школярі мають сплачувати у міських маршрутках 2 грн.

Важливо, що рішення про 5 грн вступить в силу з грудня лише за умови, коли усі перевізники до того часу обладнають свої маршрутки валідаторами.

Читайте також: У Житомирі за 11 млн придбають валідатори, частину з яких здаватимуть в оренду приватним перевізникам

 За це проголосували 14 членів  житомирського виконкому із 17 присутніх.
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here