Home Місто В мережі опублікували відео пісні на вірші про полон десантника з Житомира....

В мережі опублікували відео пісні на вірші про полон десантника з Житомира. ВІДЕО

228

Станіслав Паплінський у полоні терористів провів 197 днів. Потрапив туди, коли їхав рятувати поранених побратимів у останні дні оборони Донецького аеропорту. У складі 90 батальйону він виконував бойові завдання у зоні АТО з осені 2014 року.  

З полону десантника звільнили у серпні 2015 року, а нині він демобілізувався та проживає у Житомирі.

Читачі Першого житомирського інформаційного порталу могли прочитати його нарис "Туман", де військовий описав ті кілька днів перед полоном і поділився спогадами про своїх товаришів перед виїздом у ДАП.

У полоні Станіслав писав вірші. Має їх близько сотні. Деякі з них опублікували на сторінках журналу «Світло спілкування», а також ознайомитися з творчістю Паплінського можна у соцмережі, де він публікує поезію у спільноті «Донбасс навеки Украина».

Днями там з’явилося відео, на якому можна почути музичний варіант вірша «Зачем на мой земля пришел?»  у виконанні Олексія Смірнова.

За словами Паплінського, подібні питання йому дводилося неодноразово чути від терористів – представників різних національностей, які не мають жодного права називати українську землю своєю і тим паче зазіхати на неї.

Зачем на землю к нам пришел?
Вопрос мне задал Русский воин
Он говорил что доброволец
А вот зарплатой не доволен
Зачем на мой земля пришел?
Чечен с вопросом в душу лезет
И вынимая острый нож
Как злых собак грозится резать
Зачем на мне земля пришла?
Спросил Якут тупой как пень
И служится ему прекрасно
А дома ждет его олень
Зачем на мой земля пришел?
Узбеку стало интересно
Он так смеялся что глазам
От смеха было очень тесно
Узбек! Якут! Чечен и Русский!
Я человек а не скотина
Донбасс моя земля родная
Донбасс на веки УКРАИНА!!!

С. М. ПАПЛИНСКИЙ

Відзначимо, що у ці дні минає перша річниця після трагічних подій у Донецькому аеропорту за участю «кіборгів» 90 батальйону. Життя 58  героїв обірвалося протягом 19-21 січня, багато померли під завалами терміналу.

З нагоди пам’ятної дати в Національному музеї історії України в Другій світовій війні відкрилася символічна  експозиція, присвячена героям, під назвою «Аеропорт… Пекельна смуга». Організатори   зібрали особисті речі та військове екіпірування загиблих «кіборгів», а також тих, хто вийшов з аеропорту живим.

Зокрема, один зі стендів присвячений Станіславу Паплінському. Також там є його фото до та під час полону, рукописи віршів.

Юлія ДЕМУСЬ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here