Home Політика Порошенко обговорив з мешканцями Станишівської ОТГ перші результати децентралізації. ФОТО

Порошенко обговорив з мешканцями Станишівської ОТГ перші результати децентралізації. ФОТО

301

 Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Житомирщину зустрівся з мешканцями Станишівської об‘єднаної територіальної громади та обговорив з ними перші результати та подальші перспективи розвитку громад в рамках загальнодержавної реформи децентралізації. «Децентралізація – реформа, яка безпосередньо має відношення до громад», – сказав Президент.

Глава держави наголосив, що децентралізація визнана однією з успішних реформ. «Пишаюся тим, що вперше з урахуванням субсидій і субвенцій місцеві бюджети перевищили бюджет державний. Це правильно – гроші мають бути ближче до людей», – зауважив він.


Президент наголосив, що нині проводяться реформи, які не проводилися попередні 23 роки. За його словами, за рахунок децентралізації місцеві громади отримали фінанси і повноваження необхідні для зміни якості життя мешканців міст та сіл. Зокрема, вони мають можливість будувати та ремонтувати школи і дитячі садки, проводити освітлення вулиць та ремонтувати дороги, реалізовувати інші соціальні проекти, – повідомляють на сайті Адміністрації Президента.

«З першого січня встановлена нова мінімальна заробітна плата майже на 500 грн більша – було 3 700 грн, а зараз 4 171 грн. Першим пріоритетом в 2019 році буде підвищення рівня соціальних стандартів», – також наголосив Глава держави.

«Десь кажуть, що армія – це піар. Десь кажуть, що децентралізація – це піар. Хтось каже, що світова коаліція на підтримку України – це піар. Хтось каже, що Томос – це піар. А чому ж ви такий піар не робили? Чого ж ви до людей не йшли? Чого ж ви не змінювали державу? Бо нам зараз під час війни це робити набагато важче. Але ми це робимо. І ніхто нас не зупинить», – наголосив Глава держави.

Президент зазначив, що 2019 рік буде також роком перемог. «Ми виборюємо мир. Зараз багато, хто обіцяє мир. Але вони принесуть не мир, а поразку, капітуляцію України, сдачу України. І тоді дарма гинули наші хлопці. Ми говоримо про мир на умовах національних інтересів України», – наголосив Петро Порошенко, додавши, що це включає виведення російських військ та озброєння, звільнення української території, відновлення контролю над кордоном. За словами Президента, для цього потрібно вірити в Україну і зберігати єдність.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here