Home Місто Вже у серпні на Житомирщині стартують проекти «Малі міста – великі враження»

Вже у серпні на Житомирщині стартують проекти «Малі міста – великі враження»

206

 Уже у серпні громади-переможці конкурсу «Малі міста-великі враження» розпочинають реалізацію проектів. Так, на Житомирщині у серпні стартує два проекти.

Про це повідомляє Житомирське регіональне відділення Асоціації міст України.

 

На День Незалежності України, 24 серпня, у смт Червоне Андрушівського району розпочинається реалізація першого проекту в області – відновлення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва в смт Червоне.

 

Сюди запрошують не лише на фестивальні активності на пленері, які покликані відродити садово-паркові мистецтва. Тут можна побачити садибу Терещенка. Адже у 1909 році в Червоному меценатом Федором Терещенком було збудовано авіазавод. На ньому було випущено кілька літаків власної конструкції.

 

28 серпня у с. Студениця Коростишівського району розпочинається реалізація другого проекту – створення центру української культури та етнографії «Оберіг Студеної води».

Село Студениця колись було містечком і мало назву Студена Вода. На околиці виявлено слов’янське поселення VII-IX століть. Тут віднайшли найстарішу хату, вік якої 120 років і зібрали унікальні речі яким не менше 100 років. За переказами старожилів з кринички пив воду Тарас Шевченко, малюючи картину, з того часу вона повноводна і жодного разу не висохла. У Студениці народився Йосип Буханчук, який неподалік у Кмитові відкрив один із найбільших народних музеїв.

В рамках даного проекту тут планується відкрити Центр української культури, який неодмінно стане улюбленим місцем для відпочинку, творчості, науково-дослідної роботи для багатьох людей.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here