Home Різне ВУЗи чи ІТ-компанії: Де перспективніше здобувати освіту?

ВУЗи чи ІТ-компанії: Де перспективніше здобувати освіту?

421

Все що стосується роду заняття і навчання дуже циклічно. Ще кілька років тому ніхто не знав про деякі популярні сьогодні професії. А науковці прогнозують, що 60% сучасних дітей у віці до 8-ми років, в майбутньому працюватимуть на спеціальностях, котрих зараз ще не існує. Встигнути за цим розвитком дуже складно. Подібна ситуація спостерігається у сфері інформаційних технологій. Сучасні ІТ-фахівці зобов’язані постійно актуалізовувати свої знання, щоб залишатися конкурентоспроможним. А молодь, що лише планує поступати на навчання все частіше задумується над вибором: університети чи вузькопрофільні навчальні курси від ІТ-компаній. Останні поступово витісняють перших.

Навчання в ІТ-компанії: ТОП-5 переваг 

Звісно ж не варто недооцінювати вищі навчальні заклади, тут готують хороших спеціалістів та й вища освіта в нашій країні ще дуже цінна. Проте як показує статистика все частіше молодь обирає витрачати на здобуття фаху менше часу та отримувати знання у інтенсивному і більш вузько профільному форматі. Таке бажання підсилює й те, що в Україні з’явилися достойні навчальні програми, котрі пропонують провідні ІТ-компанії, як от SoftServe https://career.softserveinc.com.

І ось які переваги даного навчання можна виділити:

1. Широкий вибір курсів та навчальних програм. В університеті немає подібного різноманіття. Все обмежується стандартною кількарічною навчальною програмою. ІТ-компанії пропонують на вибір курси різною тривалістю та інтенсивністю. Є поглиблені програми для новачків, де з нуля навчають професії. Є експрес-курси покликані лише ознайомити з галуззю та дати зрозуміти чи справді є бажання реалізовувати себе в ній.

2. Лише актуальна інформація. Перевагою ІТ-компаній є те, що вони чітко знають і розуміють, що знадобиться студенту в майбутньому у його роботі. Немає жодного зайвого предмету та застарілої інформації. Лише актуальні знання, та практичні навички.

3. Суттєво коротший період навчання. Є курси тривалістю навіть в 1 місяць. Хоча для новачків, які хочуть справді отримати актуальні знання, доведеться обрати більш довготривалий варіант. Але мова точно не про кілька років.

4. Можливість одразу ж працевлаштуватися у компанії, що проводить навчання. Звісно ж, після отримання сертифікату, мінімум 50% студентів мають шанс залишитися працювати на постійній основі.

5. Можливість пройти сертифікацію. Таку опцію пропонують не всі навчальні організації. Подібне запровадили SoftServe. Після завершення навчання, кожен може підтвердити свій технічний рівень і отримати відповідний сертифікат.

В Україні такий формат освіти вже дуже популярний. Лише ІТ-академія від SoftServe вручила сертифікати  більш як 5000 випускникам.

Чи варто погоджуватися на стажування в ІТ-компаніях?

При вдалому проходженні конкурсу багатьом кандидатам пропонують пройти кілька місячне стажування. Дехто не надто охоче на це погоджується, а дуже дарма. Ось які переваги отримує стажер:

    • Поповнює резюме. Кожне стажування враховується до резюме, як досвід роботи і береться до уваги потенційними роботодавцями.

    • Набирається реального досвіду та навичок. Працювати в команді над активним проектом це вже дуже цінно. Можна зауважити для себе важливі нюанси, котрих не висвітлюють в жодній навчальній програмі.

    • Зрештою, це шанс працевлаштуватися. Стажування часто завершується успішно і відмовляючись від нього ви забираєте у себе надію отримати омріяну посаду.

Сучасна молодь має багато можливостей, важливо вміти ними користуватися та робити вірні рішення у потрібний момент.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here