Home Місто В Україні буде єдина служба порятунку: законопроект схвалений Кабміном

В Україні буде єдина служба порятунку: законопроект схвалений Кабміном

169

Уряд України схвалив законопроект, що визначає принципи роботи системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

Як повідомив помічник міністра надзвичайних ситуацій Ян Берназюк, при створенні законопроекту було важко врахувати та узгодити інтереси всіх відомств, які братимуть участь у функціонуванні 112: МНС, МВС, МОЗ, Мінінфраструктури та органів місцевого самоврядування.

Зараз всі питання узгоджені. У свою чергу, директор ДП Центр громадської безпеки 112 Ростислав Валіхновський додав, що зараз МНС розпочинає етап реалізації проекту 112.
Валіхновський повідомив, що згідно з рішенням Президента України та на запрошення США в липні українська делегація на чолі з міністром надзвичайних ситуацій здійснила візит до США, де вивчала досвід функціонування Служби 911.

У рамках візиту відбулися детальні консультації про можливості залучення урядових організацій США і компаній-виробників до створення Системи 112. У результаті, повідомляє МНС, агентство США з торгівлі та розвитку надало грант у розмірі 649 000 доларів на створення техніко-економічного обґрунтування системи 112 в Україні. Грант отримала компанія Winbournе Consulting, яка входить в п’ятірку найбільших інтеграторів подібних систем у світі.

Крім того, за словами Валіхновського, в III-IV кварталах 2011 року будуть проведені тендерні закупівлі щодо створення системи 112. Взяти участь у конкурсі зможуть українські, американські, європейські й інші компанії.

У IV кварталі 2011 року МНС планує провести модернізацію вузлів зв’язку та телекомунікаційної мережі, як базової частини телекомунікаційної складової системи 112 в містах, які приймуть чемпіонат Європи з футболу. Система екстреного виклику за номером 112 має запрацювати в Києві, Львові, Харкові та Донецьку в II кварталі 2012 року, в інших містах – до кінця 2012.

За матерiалами: Корреспондент.net
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here