Home Місто Працівників робітничих професій, медиків та правоохоронців не вистачає на Житомирщині

Працівників робітничих професій, медиків та правоохоронців не вистачає на Житомирщині

157

У Житомирській області минулого року у дефіциті були переважно працівники робітничих та будівельних професій, молодші інспектори для органів внутрішніх справ.

Стабільний і збалансований попит на ринку праці області з року в рік спостерігається на водіїв автотранспортних засобів, операторів і машиністів котельні, електриків, токарів, слюсарів-сантехніків, повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

Також не вистачає в області й медичних працівників, проте, попит на них був неоднорідний. Найбільш затребуваними були лікарі станції швидкої допомоги – на 100 вакансій – жодного претендента, лікарі-педіатри – на 34 вакансії – 4 кандидатів.

Не були укомплектовані заявлені вакансії лікарів загальної практики (сімейних), анестезіологів, терапевтів, психіатрів, дитячих неврологів. Проте безробітних лікарів ветеринарної медицини і фармацевтів було вдвічі більше, ніж вакансій для них.

Надлишок на ринку праці області – юристів, економістів, лісників, секретарів, вчителів середнього навчально-виховного закладу, бухгалтерів, пекарів, кондитерів, листонош, перукарів, лісорубів, вантажників, комірників, сторожів, прибиральників. Шукачів роботи за цими спеціальностями було у  3- 6 разів більше, ніж вільних вакансій.

Загалом у минулому році на обліку в центрах зайнятості області перебували 72 з половиною тис. незайнятих громадян, а працевлаштувати вдалося лише третину безробітних жителів області.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here