Home Місто Названо найкраще у світі місто для гурманів

Названо найкраще у світі місто для гурманів

195
Найбільш впливовий у світі ресторанний гід Michelin назвав місто, гідне звання світової столиці смаку.

Як повідомляє Reuters, найкращим містом для гурманів знову визнали столицю Японії Токіо, яка удостоювалася цього звання останні чотири роки. У Токіо розташовано найбільше ресторанів, зазначених зірками Michelin. Зокрема в цьому місті є 16 закладів, що отримали від ресторанного гіда відразу три зірки – найвищу оцінку, що означає наявність гарної кухні, гідної спеціального відвідування.

Із 16 кращих ресторанів Токіо 14 спеціалізуються на японській кухні і два – на французькій. Серед них – заклади Araki, Azabu Yukimura, Esaki, Hamadaya, Ishikawa, Kanda, Koju, Ryugin, 7chome Kyoboshi та інші, в тому числі французькі заклади Joel Robuchon і Quintessence.

Всього в Токіо налічується 247 зазначених зірками Michelin ресторанів, 52 з яких отримали дві зірки і 179 – одну. Для порівняння: Париж може похвалитися лише 70 закладами, відзначеними зірками Michelin.

Reuters наголошує, що кращі токійські ресторани готують найрізноманітніші страви. З японської кухні можна відзначити легендарну рибу фугу, яка при неправильному приготуванні може виявитися настільки отруйною, що її вживання може призвести до летального результату. Також місцеві ресторани пропонують відвідувачам суші, темпуру, гречану локшину собу та інші страви.

Зазначимо, що ресторанний гід Michelin був заснований відомою шинною компанією в 1900 році, а система рейтингування за допомогою зірок була вперше представлена ??у 1921 році. Вважається, що нагороду у вигляді хоча б однієї зірки Michelin дуже складно отримати і легко втратити, якщо не підтримувати якість їжі та сервісу в ресторані на досить високому рівні.

Як повідомлялося, 30 липня в Іспанії закрився знаменитий ресторан El Bulli, який нагороджений трьома зірками Michelin і п’ять разів визнавався кращим в світі.
 

Корреспондент.net 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here