Home Місто Керівник поліції Житомирщини зустрівся із главами православних церков регіону, аби спільно...

Керівник поліції Житомирщини зустрівся із главами православних церков регіону, аби спільно уникнути провокацій

153

 16 жовтня начальник Головного управління Національної поліції в області В’ячеслав Печененко провів робочі зустрічі з митрополитом Житомирським та Новоград-Волинським Никодимом та єпископом Житомирським та Овруцьким Паїсієм. Предметом обговорення стало об’єднання зусиль у недопущенні розпалювання конфліктів та ворожнечі на релігійному грунті.


Настоятелі конфесій Житомирської єпархії Української православної церкви Київського та Московського патріархатів висловили підтримку керівникові поліції щодо недопущення будь-яких провокацій, пов’язаних із віросповіданням жителів регіону.

– Поліція поза політикою та поза релігією, наше завдання – забезпечити безпеку, правопорядок та спокій громадян, однак ми розуміємо, що підтримка усіх зацікавлених сторін у цьому нам необхідна і важлива, – звернувся до керуючих єпархіями начальник ГУНП В’ячеслав Печененко. – У нас є чітке розуміння, що відповідно до Конституції України кожен громадянин має право на свободу віросповідання та жодна релігія не є у нашій державі обов’язковою.

Відтак очільник поліції повідомив про превентивні заходи правоохоронців, аби попередити можливі провокації з боку певних сил у суспільстві та не допустити будь-яких протистоянь.

– У нас достатньо сил та засобів, аби адекватно реагувати на ситуацію та остудити «гарячі голови» у межах повноважень, наданих поліції законом, – сказав В’ячеслав Печененко. – В області близько 670 культових споруд української православної церкви обох патріархатів і поліція моніторить ситуацію довкола них, аби за необхідності вчасно діяти. Али все ж ми сподіваємось і віримо у толерантне та виважене вирішення усіх питань.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here