Home Місто Бродячі пси заполонили Новоград-Волинський

Бродячі пси заполонили Новоград-Волинський

99

У Новограді-Волинському хочуть вирішити проблему безпритульних тварин. Це планують обговорити на засіданні круглого столу, який запланований на наступний вівторок, пише офіційний сайт міста.

Тим часом, громада міста в цьому питанні поділилася на два табори, одна сторона закликає владу робити будь-що, аби тільки зграй бродячих тварин на вулицях міста поменшало, інша – звинувачує владу й тих, хто відстрілює собак за її дорученням – у безжальності й душогубстві.

За даними травматологічного відділення міськрай ТМО, впродовж минулого року від собачих укусів постраждали 152 жителя міста.

За минулий рік у Новограді-Волинському знешкоджено 446 бродячих тварин, на що витрачено майже 45 тисяч гривень бюджетних коштів. Вже за два місяці цього року в управління ЖКГЕ звернулись мешканці з різних районів із заявами та проханням терміново знешкодити бродячих собак, у зв’язку з неодноразовими випадками агресивності тварин.

Захисники тварин пропонують створити тимчасовий притулок на окраїні міста і пропонують свої послуги з їх утримання. Нині в місті розпочато роботу зі створення притулку для бродячих тварин, згідно відповідної затвердженої міською радою рішення.

Наразі вирішується питання виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва притулку та визначення місця його розташування.

До прийняття остаточного рішення відстріл бездомних собак в місті призупинено.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here