Home Місто Більше сотні ліфтів зупинили на Житомирщині

Більше сотні ліфтів зупинили на Житомирщині

114
Понад сотню ліфтів призупиняли цього року фахівці територіального управління Держгірпромнагляду.
 
Серед основних порушень, через які було заборонено користування ліфтами – це відсутність дозволів на на експлуатацію ліфтів, не проводились експертні обстеження ліфтів та не виконувались ремонтні роботи згідно дефектних відомостей експертних висновків.
 
Також у підйомниках не були замінені обмежники швидкості та канатові шківи, повідомляє прес-служба управління.
 
Найбільше таких порушень фахівці управління виявляли у Житомирі. Тому, у місті найбільша кількість призупинених ліфтів. А саме, 68 підйомників були заборонені для користування цього року. 36 ліфтів зупиняли у Коростені та 6 – у Новограді-Волинському. 
 
До цього переліку приєднався й Бердичів. У райцентрі за результатами останньої перевірки тимчасово зупинено 14 ліфтів. 12 з них  не пройшли експертне обстеження після закінчення граничного терміну експлуатації, а 2 ліфти мають зношення тягових канатів.
 
Виявлені порушення впливають на безпечну роботу ліфтів і створюють небезпеку для їх користувачів, кажуть в управлінні.
 
За порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто директора підприємства.
 
Відновлення роботи ліфтів можливе за умови після проведення ремонтних робіт та технічного огляду спеціалізованою організацією. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here