Home Місто На Житомирщині діти, хворі на цукровий діабет отримали допомогу

На Житомирщині діти, хворі на цукровий діабет отримали допомогу

196

Завершилась Всеукраїнська благодійна акція «Від серця до серця». Цього року її організатори ініціювали збір коштів для придбання інсулінових помп для дітей, хворих на цукровий діабет.

«Дуже приємно, що в усіх областях волонтери – студенти, учні, всі адміноргани намагалися долучитися до цієї акції».

Наша область також долучилася до руху благодійності. Допомога хворим дітям на цукровий діабет дуже важлива, наголосила обласний позаштатний ендокринолог Світлана Запетрук, адже ця хвороба, на жаль, з кожним роком прогресує.

«Захворюваність на діабет зростає щороку на 3%, а серед дітей дошкільного віку – на 5%. Якщо дитина робить 4-5 ін’єкцій в день, в рік це майже півтори тисячі уколів. За допомогою цієї помпи вона буде робити одну ін’єкцію в 3-4 дні»

За результатами акції на Житомирщині вдалося придбати лише одну помпу, вартість якої 29 тисяч 220 гривень. Саме стільки було зібрано благодійних коштів. Цю помпу, за рішенням лікарської ради, вручили наймолодшій хворій на цукровий діабет дитині, Ані Тихомировій з Чуднівського району. Дівчинці – один рік і дев’ять місяців. Мама хворої була дуже вдячна за таку допомогу.

На сьогодні в нашій області проживає 175 дітей віком до 18 років, хворих на цукровий діабет. З низ 21 дитина молодша шести років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here