Home Політика Звільнення-незвільнення Ткачука: мер знімає питання, заступник повертає

Звільнення-незвільнення Ткачука: мер знімає питання, заступник повертає

138

Питання звільнення із займаної посади заступника міського голови Дмитра Ткачука зняли із розгляду на сесії міської ради. Цього разу за пропозицією мера Сергія Сухомлина.

За те, щоб зняти питання, проголосували 25 депутатів. Рішення прийнято.

"Я запропонував начальнику управління транспорту (К.Підпокровному, – ред.) і заступнику міського голови (Д.Ткачуку, – ред.) звільнитися. Начальник управління написав заяву, а заступник відмовився писати. У зв’язку із тим, що заяви немає, це рішення можна буде оскажити у суді, пропоную його зняти із розгляду", – запропонував мер.

Пропозицію мера підтримала Ірина Ярмоленко, яка виступила на захист Дмитра Ткачука:

"Я рада, що Дмитро не написав заяву і що ми не можемо звільнити. Я особисто проти того, щоб за те, що Дмитро "нє волшебнік", його звільняти. Давайте на комісіях поспілкуємося з заступником".

Сергій Сухомлин прокоментував: "Не чарівники встановлюють світлофори… Що сказати людям, які потрапили в аварії… Кожен повинен виконувати свої функції".

Заступник міського голови Дмитро Ткачук пояснив свою позицію не писати заяву тим, що такі питання потрібно обговорювати в конструктивному діалозі, а не робити популістичні заяви із трибуни.

"Два роки роботи дали конкретний результат. Багато проектів визнані різними містами і за кордоном. Ми одними із перших в Україні запустили електронний квиток, розробили нову транспортну мережу. Ми одними із перших почали працювати над карткою житомирян, створили сучасний парк комунальних автобусів. Сьогодні місто очікує на поставку нових тролейбусів. Демагогію, що я щось не витягую, можна розводити дуже багато. Але ми працювали на результат… Чи почнуть після мого звільнення безкоштовно возити пільговиків – побачимо, чи відремонтують всі дороги – побачимо. Покажіть мені цих людей, які все владнають, і я потисну їм руку. Я не писав заяву. Причина проста, це питання має вирішуватися в конструктивному діалозі, а не з трибуни", – сказав заступник мера.

Дмитро Ткачук наполіг повернутися до розгляду питання про своє звільнення:

"Мені 32. І, як казав класик, я не лох. Втрачати час, щоб на наступну сесію знову вносили це питання, я не хочу. Я прошу, щоб до цього питання повернулися і розглянули на сесії".

Сухомлин наполягав на своєму:

"Заява буде чи ні? Так напишіть заяву. Коли буде заява, я ставитиму на порядок денний повернення до цього питання. Я не бачу вашої ролі. Підписати красиво на форумі кредит  це не значить його отримати. Зробити на бордюрі розмітку і вважати, що ми побудували доріжки – це …."

До питання звільнення заступника мера Дмитра Ткачука депутати не повернулися. Дмитро Ткачук написав заяву на звільнення.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here