Home Політика Зубко розкритикував постанову про вибори: результати виборів можна легко оскаржити в суді

Зубко розкритикував постанову про вибори: результати виборів можна легко оскаржити в суді

212

Всупереч Конституції, депутати від "Слуги народу" підготували проєкт постанови, за якою вибори пройдуть тільки в обласні ради.

Читайте також: Слугам роздали темники, як коментувати річницю монобільшості – ЗМІ

Ексвіцепрем’єр України Геннадій Зубко назвав цю постанову нелогічною.

"Проектом не передбачено призначення ЧЕРГОВИХ виборів базового рівня – у громадах. Але ж в нас є 1041 ОТГ, в яких вже відбулись ПЕРШІ вибори (2015-2019 рр), про призначення яких були відповідні постанови ЦВК. І більшість з цих громад не зазнали змін у складі, території, розмірах. Тобто 25 жовтня в них мають відбутись вже ЧЕРГОВІ вибори. Фактично ці громади «випадають» з виборчого процесу", – написав Зубко у Фейсбук.

Він підкреслює, що цей колапс в законодавстві дасть можливість з легкістю оскаржити в суді результати виборів – в окремому районі. Фактично результати виборів будуть встановлені не за волевиявленням громадян, а за рішенням суду, і такі прецеденти в історії України непоодинокі.

Геннадій Зубко закликав народних депутатів до е законодавчої логіки: приймати необхідне законодавство в комплексі! Спочатку – закон про засади адмінтерустрою, новий субрегіональний рівень, потім – новий порядок виборів, і нарешті – призначити вибори.

Станом на 13 липня, в день позачергового засідання ради, проєкт передали до парламентського комітету для внесення уточнень, що стосуються можливості проведення місцевих виборів і до районних рад.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here