Home Політика Сьогодні у колонію до Тимошенко запустять журналістів

Сьогодні у колонію до Тимошенко запустять журналістів

98

Державна пенітенціарна служба України 16 березня влаштовує "день відкритих дверей" для журналістів у Качанівській виправній колонії Харківської області, в якій утримується Юлія Тимошенко. Але тюремники обмежили кількість журналістів, які зможуть потрапити до Качанівської колонії, повідомляє ТСН.

Як сказав помічник начальника пенітенціарної служби Ігор Андрушко, охочих було дуже багато, тому потраплять лише ті 25 журналістів, які акредитувалися найпершими, повідомляє ВВС.

Андрушко також сказав, що рішення показати журналістам умови утримання засуджених у Качанівській колонії було прийнято через "спекуляції, що лунають на адресу цього закладу".

У той же час, захисник Юлії Тимошенко та депутати парламенту від фракції "БЮТ-Батьківщина" кажуть про те, що Державна пенітенціарна служба хоче влаштувати показову демонстрацію умов, в яких утримується екс-голова уряду.

"У колонії екстрено будуються декорації: з милом миють стіни, сходи, фарбують паркани, з усієї Харківської області до цієї пенітенціарної установи звозять найкраще медичне обладнання", – заявив Сергій Власенко напередодні "дня відкритих дверей".

Тим часом в акті, складеному лікарями пенітенціарної служби, зазначено, що стан здоров’я Тимошенко задовільний.

"Свідомість ясна, контакт продуктивний, кімнатою пересувається за допомогою ходунків, поступово розширюючи руховий режим", – йдеться в акті огляду.

Державна пенітенціарна служба України також твердить, що Юлія Тимошенко 15 березня відмовилася від спілкування із лікарями "відповідної спеціалізації від управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації, які визначені відповідальними за лікування та проведення оздоровчо-реабілітаційних процедур". 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here