Home Освіта В Житомирському архиві відкрито виставку документів

В Житомирському архиві відкрито виставку документів

125
30 листопада цього року в Державному архіві Житомирської області відкрито виставку документів та періодичної преси – «До 20-ї річниці Всеукраїнського референдуму» .
 
У читальному залі держархіву області розгорнуто добірку документів та періодичних видань, що висвітлюють підготовку, проведення та підсумки Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року.
 
Передумовою до проведення Всеукраїнського референдуму стала «Декларація про державний суверенітет України » від 16 липня 1990 року та «Акт проголошення незалежності України» від 24 серпня 1991 року. 

На виставці представлено відомості Верховної Ради УРСР за 1991 рік, в яких містяться постанови Верховної Ради Української РСР «Про проголошення незалежності України» та «Про проведення всеукраїнського референдуму в питанні про проголошення незалежності України», а також звернення Верховної Ради України до народу про підтримку Акту проголошення незалежності України: «Будьмо єдині в прагненнях наших, в розбудові незалежної державності України». 
 
Шпальти періодичної преси, яка представлена газетами «Известия», газета «Голос України», «Урядовий кур’єр», «Радянська Житомирщина», «Житомир», «Комсомольська Зірка», «Нове життя» (Черняхів), «Радянське село» (Ружин) за 1991 рік відтворюють хід обговорення референдуму та констатують факт доленосного вибору громадян нашої держави.

Документи виставки та розмаїття періодичних видань переконливо свідчать про загальнодержавне та вагоме значення Всеукраїнського референдуму, який волею українців проголосив – бути незалежній Україні!
 

Виставка експонуватиметься з 30 листопада по 9 грудня 2011 року. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here