Home Освіта В Житомирі пройшла військово-патріотична ”Зірниця”

В Житомирі пройшла військово-патріотична \”Зірниця\”

118

 Віднедавна в Житомирі почали відновлювати традиції військово-патріотичного виховання, основою якого стала гра «Зірниця», у процесі якої діти навчаються правильному поводженню в екстремальних ситуація, вдосконалюють свої фізичні можливості, здобувають навички користування зброєю. Проте найголовніше – діти приємно і з користю проводять час. В Житомирі «Зірниця» тільки набирає обертів, до гри залучали  школярів всіх шкіл, адже традиціям патріотичного виховання за часи незалежності подекуди приділяли неналежну увагу.

Навіть якщо порівняти з минулим роком, коли гра проводилася лише в одній, двадцять шостій школі, цьогоріч участь у змаганнях взяли учні восьмих класів із понад двадцяти шкіл Житомира.

Під час гри діти брали активну участь у вісімнадцяти видах змагань, це й стройова підготовка, кроси, імітація ядерних, повітряних та хімічних атак, вправлялися в розбиранні-збиранні автоматів, навчалися надавати першу невідкладну медичну допомогу.

Переможців організатори обіцяють оголосити одразу після осінніх канікул, тоді ж відбудеться й урочисте нагородження призерів за участі міського голови. Найкраща команда представлятиме Житомир на обласних змаганнях, перемога у яких дає змогу взяти участь у всеукраїнському етапі гри «Зірниця».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here