Home Освіта Школярка з Глибочиці – серед переможців Міжнародного конкурск щодо раціонального використання...

Школярка з Глибочиці – серед переможців Міжнародного конкурск щодо раціонального використання і збереження лісів

91

 Дев’ятикласниця Глибочицького ліцею гідно представила Житомирську область у Міжнародному конкурсі «Традиції народів України, Болгарії і Молдови щодо раціонального використання і збереження лісів та лісових ресурсів».

Цей конкурс проведено Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, Громадською організацією «Екологічний клуб «Еремурус-Україна» та Національним природним парком «Голосіївський» за підтримки Бюро з питань екології Української греко-католицької церкви. Метою конкурсу була пропаганда ідей сталого розвитку з опорою на краєзнавчі звичаї і традиції щодо використання і збереження лісів та лісових ресурсів народами, які населяли територію України, Болгарії та Молдови.

У конкурсі взяли участь здобувачі освіти 7-12 класів закладів загальної середньої освіти, вихованці закладів професійно-технічної і позашкільної освіти віком від 12 до 18 років включно, які проживають в Україні, Болгарії, Молдові, та представники їхніх діаспор в інших країнах загальною кількістю — 63 роботи. З України роботи були представлені з 15 областей: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Житомирської, Івано-Франківської, Луганської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської.

Катерина Токовчук, здобувач освіти 9 класу Комунального опорного закладу освіти «Глибочицький ліцей» Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області, стала переможцем та здобула ІІІ місце з роботою «Ліси Полісся – одвічна симфонія природи, її храм».

У своїй роботі дівчинка представила роботу державного підприємства «Житомирське лісове господарство» щодо вирощування порід хвойних дерев з закритою кореневою системою в умовах житомирського Полісся.

Житомирські лісівники завжди відгукуються та всіляко допомагають учнівській молоді у всіх їх природничих починаннях.
 
«Працівники лісового господарства прикладають немало зусиль аби зелене намисто Житомирщини щедро слугувало інтересам людини та народному господарству. Нині, безперечно, в лісовій галузі нелегко і непросто. Та поміж всяких негараздів, вони, дбають про відновлення, збереження та охорону лісів, вирощують молодий ліс, акліматизовують нові деревні породи», – розповідає Лариса Нечипорук заступник директора з навчально-виховної роботи Глибочицької гімназії, яка була керівником у написані учнівської роботи.

«Впевнена, що коли біля витоків лісового господарства стоять такі фахівці як Руслан Анатолійович Карчевський, директор Житомирського лісгоспу, заслужений лісівник України, енергійний та ініціативний керівник, якому притаманні високий професіоналізм, вимогливість до себе та підлеглих, сучасний погляд на майбутнє підприємства, то лісу бути і жити, – додає Лариса Нечипорук, – велика шана та повага головному лісничому Сергію Дубницькому, інженеру лісових культур Олені Воробйовій, начальнику лісорозсадника Марії Ткачук та всій лісовій охороні підприємства».
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here