Home Місто Триває реконструкція скверу і фонтану на Польовій. ФОТО

Триває реконструкція скверу і фонтану на Польовій. ФОТО

215

 У Житомирі завершуються роботи з облаштування Прозорого офісу в будівлі колишньої Корольовської райради на Польовій.

Разом з тим, проводять реконструкцію скверу та фонтану біля нього. Наразі на доріжках між деревами уклали нову плитку, ремонтують чашу фонтана "Космонавт", міняють комунікації та освітлення.

Читайте також: У Житомирі триває реконструкція набережної у парку Гагаріна. ФОТО

Нагадаємо, що на це все з держбюджету було виділено більше 10 мільйонів гривень. Проєкт реконструкції у червні оприлюднив міський голова Житомира Сергій Сухомлин, зазначивши, що таким чином вдасться зробити цю територію затишною, сучасною і вона стане громадським простором.

"Мені часом закидають, що центр міста змінюється, але ми забуваємо про околиці. Не забуваємо. Сквер на Польовому майдані — одне з найулюбленіших місць відпочинку жителів мікрорайону, та він вже давно чекає на осучаснення. Так він може виглядати після оновлення. Це лише приклад візуалізації передпроектної пропозиції. Автори цього концепту вважають, що варто продовжувати «космічну» тему. Майданчики відпочинку символізують 7 планет Сонячної системи. У центрі — фонтан «Космонавт», який символізує Сонце. У сквері також заплановані дитячі та ігрові майданчики, в тому числі інклюзивний", – написав тоді Сухомлин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here