Home Місто Працівники ДАІ зупиняють автобуси і розповідають водіям, що треба відпочивати

Працівники ДАІ зупиняють автобуси і розповідають водіям, що треба відпочивати

103

Зважаючи на складну ситуацію з аварійністю на пасажирському транспорті, Державтоінспекція України посилює профілактичну роботу серед пасажироперевізників.

Працівники ДАІ під час зупинок автобусів та спілкування з водіями інформують їх про необхідність дотримання режиму праці та відпочинку, нагадують про особливості керування за несприятливих погодних умов, зокрема при високій температурі повітря, під час дощу тощо.

На стаціонарних постах ДПС з найбільш інтенсивним рухом пасажирського транспорту організовано роботу пересувних діагностичних лабораторій ДАІ для здійснення контролю технічного стану автобусів, що експлуатуються з явними технічними несправностями.

Крім того, під час патрулювання працівники ДАІ приділяють особливу увагу пасажирським транспортним засобам, що зупинилися на узбіччі доріг поза об’єктами придорожнього сервісу. Тож правоохоронці обов’язково цікавляться у водіїв такого транспорту чи непотрібна їм технічна, медична, або будь яка інша допомога.

У ДАІ відмічають: такі заходи необхідні для створення безпечних та комфортних умов для пасажирів. Тільки під час проведення операції «Автобус 2013», що проходила в Україні з 20 травня по 18 червня було виявлено 6,7 тис. одиниць пасажирського автотранспорту з технічними несправностями, що загрожують безпеці дорожнього руху.

Крім того, у вказаний період працівниками ДАІ виявлено та припинено майже 34 тис. порушень ПДР та транспортного законодавства, допущених водіями цієї категорії автотранспорту. З них 131 випадків керування водіями транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, 2,9 тис. – перевищення встановленої швидкості руху, 7,4 тис. порушень перевезення пасажирів понад встановлену кількість, 3,1 тис. порушень правил зупинки маршрутних транспортних засобів під час висадки пасажирів.

В ході перевірок пасажирського автотранспорту на маршрутах працівниками ДАІ були зафіксовані численні факти відсутності у водіїв необхідних документів для здійснення пасажироперевезень, без проведення необхідних перевірок автотранспорту та водіїв перед виїздом на маршрут. Загалом виявлено 328 випадків використання автобусів на маршрутах без ліцензійних карток.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here