Home Кримінал Дебой обіцяє гарячу воду навіть влітку. Тільки наступного року

Дебой обіцяє гарячу воду навіть влітку. Тільки наступного року

207

200 імпортних вантажівок ввезли через Житомирську митницю за заниженою вартістю декілька комерційних фірм, що спеціалізуються на розмитнення. Сума збитків – 40,5 млн грн, які неодоотримав бюджет.

Про це повідомили в СБУ та прокуратурі області:

«На Житомирщині Служба безпеки України викрила протиправну схему з незаконного ввезення вантажних автомобілів іноземного виробництва до нашої країни.

За даними досудового слідства, оборудку організували троє громадян України. У 2019 році вони створили кілька комерційних фірм у Житомирі і Рівному, які спеціалізуються на розмитненні транспортних засобів».

Ділки подавали недостовірну інформацію щодо першої реєстрації авто – зменшували розміри обов’язкових митних платежів до державного бюджету. У такий спосіб схема дозволяла їм «зекономити» від 70 до 600 тисяч гривень на кожному автомобілі.

Правоохоронці провели обшуки в офісах комерційних структур та за місцями проживання фігурантів справи.

Під час слідчих дій вилучили митні і бухгалтерські документи, печатки фірм, оргтехніку, номерні знаки автотранспортних засобів. Раніше документацію було вилучено в службових приміщеннях митного посту.

За фактом ухилення від сплати податків триває досудове розслідування. Перевіряється інформація про причетність до протиправної діяльності посадовців митниці.

Викриття оборудки проводилося співробітниками УСБУ в Житомирській області спільно зі Слідчим управлінням ГУ ДФС під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо, у Житомирі за збитки понад 1,6 млн грн судитимуть митника.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here