Home Місто У центрі Левкова встановили меморіальну дошку загиблим у зоні АТО односельчанам

У центрі Левкова встановили меморіальну дошку загиблим у зоні АТО односельчанам

251

Десантник 95 бригади Олександр Книш з Левкова Житомирського району загинув під час виконання бойового завдання у зоні АТО наприкінці липня 2014 року. У нього залишилися малолітні діти і дружина Марина, з якою в шлюбі прожили 7 років.

Восени Порошенко підписав указ про нагородження Олександра Книша орденом "За мужність"  ІІІ ступеня, який вручили дружині загиблого військовослужбовця. У Житомирському агроуніверситеті своєму випускнику у грудні 2014 року встановили пам’ятну дошку. 

Через рік вдова героя влаштувалася працювати у медичну роту 13 батальйону 95 бригади, а ще через два – Олександру відкрили меморіальну дошку в центрі рідного села.

Разом з ним селяни вшанували ще двох своїх загиблих земляків – 26-річного старшого солдата, розвідника-кулеметника 95 бригади Олексія Шевченка та 31-річного військовослужбовця 30 бригади Олександра Шахрая.

Олексій загинув на Сході країни в червні 2014 року. Через кілька місяців батькам та брату хлопця привезли його орден «За мужність» ІІІ ступеня, але ті відмовилися приймати його аж поки в країні не закінчиться війна.

Олександр Книш загинув якраз на 40-й день після Олексія, а Марина Книш ходила в один клас із Шевченком.

Олександра Шахрая змогли поховати лише у листопаді 2015 року після експертизи ДНК. Шукали бійця 8 місяців після бою  в місті Вуглегірськ Донецької області, коли його танк зазнав масованого обстрілу. Довгий час екіпаж вважався зниклим безвісти.

Трьох військовослужбовців поховали на кладовищі у Левкові, а в центрі села 8 травня відкрили меморіал їхньої пам’яті. На заході були присутні рідні загиблих.

Юлія ДЕМУСЬ

Фото Дмитро Клименко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here