Home Місто Стрільби, військова розвідка і виживання: на полігоні під Житомиром десантники навчали...

Стрільби, військова розвідка і виживання: на полігоні під Житомиром десантники навчали підлітків із Полтавщини

165

За підтримки Командування Високомобільних десантних Військ Збройних Сил України, двадцять вихованців патріотичного клубу юних десантників «Гвардія» з Полтавщини пройшли на Житомирщині курс військової розвідки.

Так, протягом трьох днів, юнаки та дівчата віком від 14 до 16 років перебували на загальновійськовому полігоні ВДВ, де під керівництвом інструкторів 199 Навчального центру ВДВ – учасників бойових дій опановували ази військової розвідки.

Перш за все тактика дій на полі бою та під час прочісування місцевості, гірська підготовка, реакція на вогонь противника, організація засідки та дій при виході з неї, бойового виживання, маскування, бій в місті, вогнева підготовка й тактична медицина. Також в рамках курсу, школярі практично виконали стрільби з автоматів Калашникова АКМ-74.

– Наша навчальна рота спеціальної підготовки 199 Навчального центру вже рік готує взводи до батальйонів ВДВ, що носять назву “Марусині ведмеді”, – розповідає керівник та організатор заходу Маруся Звіробій. – І нещодавно один з наших випускників 95-ї бригади прийшов до нас взяти підпис на прапор для клубу юних десантників Полтави. Одразу зацікавилася цим клубом. Оскільки вважаю роботу з молоддю надважливою для держави, тож за підтримки командувача і під пильним контролем командування, вже за тиждень приймали гостей на вишкіл з військової розвідки.

Ми познайомились з керівниками цього клубу, колишніми військовослужбовцями, які вирішили присвятити себе роботі з дітьми, це гідно поваги. Дякую керівнику Діброві Валентину та прекрасному колективу клубу «Гвардія» за достойне виховання дітей. Молоді вихованці знають ази загальновійськової досить добре, частина з них має по кілька стрибків. Жалілися лише що їм три дні такого задоволення мало. За три роки війни, нажаль, вчорашнім дітям вже сьогодні довелося взяти до рук зброю, тож маємо ростити молодих воїнів та приділяти їм увагу патріотичним вихованням вже зараз. Ми старалися підготувати захисників України, в найкращих традиціях десанту, – сказала Маруся Звіробій.

Частина підлітків, після проходження цього триденного вишколу остаточно вирішили пов’язати своє життя з армією, і не лише хлопці, а й дівчата. Одна із них десятикласниця Юля, в подальшому планує навчатися у військовому виші. Із майбутнім фахом, дівчина ще остаточно не визначилася, проте чітко прагне стати офіцером ВДВ.

Не менш позитивних вражень, дітлахи отримали і від спілкування з бувалими інструкторами – героями сучасності. Один із них – інструктор групи розвідки та виживання 199 Навчального центру ВДВ сержант Андрій Ш. Свого часу, він проходив службу в розвідувальному підрозділі 95 окремої десантно-штурмової бригади, з боями пройшов чимало пекельних точок Донбасу. Сьогодні передає свій безцінний бойовий досвід курсантам навчального центру.

– У дітей було до мене чимало запитань, де служив, в яких боях брав участь, – розповідає молодший командир. – Я раніше не працював з настільки юними курсантами, це був цікавий досвід. Діти – наше майбутнє, і ми передамо їм свої знання по максимуму.

Прес-служба командування ВДВ ЗС України

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here