Home Місто Під Житомиром військові провели для журналістів заняття щодо дій у зоні АТО

Під Житомиром військові провели для журналістів заняття щодо дій у зоні АТО

108

Близько 50 працівників українських ЗМІ пройшли спеціальну підготовку на полігоні армійського корпусу до роботи в екстремальних умовах, під час бойових дій і в кризових ситуаціях.

Практичні заняття з «екстремальної журналістики» відбулися на 240-му Центрі підготовки підрозділів 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України в Житомирській області.
Про це повідомляє "Восьмий корпус".
Під час занять інструктори з 8 -го армійського корпусу вчили журналістів виживанню в польових умовах, діям і правилам поведінки під час обстрілу, навичкам самозахисту, надання першої медичної допомоги тощо.

Також всі бажаючі тренувались у стрільбі зі зброї – пістолета ПМ, автомата АК- 74 і гвинтівки СВД.

– Особливо сьогодні робота журналіста стала дуже небезпечною. Виїжджаючи на східні рубежі нашої країни, представники засобів масової інформації можуть опинитися в бойових умовах, в яких треба і рану перев’язати, і зробити матеріал, ризикуючи власним життям, – зазначив начальник Управління преси та інформації Міноборони України підполковник Богдан Сеник. – Тому традиційний виїзд на полігон, який проводить Управління преси цього року, носить більш методичний характер. Адже на сьогодні умови виконання журналістських обов’язків кардинально змінилися.

Зі словами офіцера – військового журналіста погоджувалися і досвідчені журналісти, які вже мають досвід роботи в гарячих точках планети.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here