Home Місто Мокрицький видасть книгу про Святослава Ріхтера

Мокрицький видасть книгу про Святослава Ріхтера

130

 

5 березня відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 100-річчя від дня народження Святослава Ріхтера. Учасники наради обговорили та узгодили план заходів, спрямованих на вшанування пам’яті видатного піаніста, які відбуватимуться протягом березня, інформує прес-служба ОДА.

Апогеєм всього комплексу ювілейних заходів стане проведення 18-20 березня в обласному центрі Міжнародного фестивалю майстрів мистецтв та конкурсу юних піаністів імені Святослава Ріхтера. В ці дні на малій Батьківщині музиканта зберуться талановиті піаністи з усієї України та поважні іноземні гості.

Окрім цього, у 2015 році планують відкрити меморіальну дошку Святославу Ріхтеру та встановити в рідному місті маестро його пам’ятник. Найближчим часом буде впорядкована територія навколо будинку, де народився музикант, а в перспективі розглядається проведення там ремонтних робіт, адже ця пам’ятка має стати однією із візитівок обласного центру, що приваблюватиме жителів та гостей міста.

Завдяки наполегливій і натхненній праці місцевого краєзнавця Георгія Мокрицького побачить світ книга про Святослава Ріхтера, в якій зібрані унікальні матеріали з багатьох країн світу. За словами автора, її випуску у світ передуватиме документально-біографічний фільм про земляка-піаніста.

 


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here