Home Місто Бутенко не зміг спростувати інформацію про збагачення при керуванні бронетанковим заводом

Бутенко не зміг спростувати інформацію про збагачення при керуванні бронетанковим заводом

216

Директор ДП «Житомирський бронетанковий завод» Сергій Бутенко не зміг спростувати звинувачення громадських активістів у власному збагаченні за рахунок державного майна. Про це свідчить постанова Апеляційного суду Житомирської області від 2 лютого, передають "Наші гроші".

Бутенко вимагав спростувати інформацію, поширену співзасновником ГО «Автомайдан-Житомир» Іваном Єщенком про крадіжку ним об’єктів державної власності, вимиванні коштів із держзаводу на власні потреби.

26 березня Єщенко разом з іншими активістами близько 8 години ранку розповсюдив серед працівників держзаводу листівки з вимогою, щоб Бутенко повернув вкрадене державі та заводу, а саме: базу воєнторгу, рибний цех, заправку «Танкіст», хлібзавод, більярдну (магазин «Діваль»), магазин, цех виготовлення котлів загальною вартістю близько 35 млн грн.

Крім того, активісти розповіли про будинки та садиби директора державного заводу загальною вартістю близько 23 млн грн.

Активісти запитували: «І це все за зарплату?!», а також вказували, що маєтки Бутенка є наслідком непроведеної модернізації заводу, нестворених нових робочих місць, зарплат, премій робітників, їх примусових відпусток за власний рахунок.

Суд першої інстанції позов Бутенка задовольнив, а от апеляційний суд це рішення скасував і відмовив.

Апеляційний суд визнав інформацію, викладену в листівках, оціночним судженням Єщенка, а не фактичним твердженням. Разом з тим суд нагадав, що межа допустимої критики політичного діяча чи іншої публічної особи є значно ширшою, ніж окремої пересічної особи.

Бутенко очолює Житомирський бронетанковий завод понад 20 років та є депутатом Житомирської облради, а тому є публічною особою. Інформація, викладена в листівках, хоча і є оціночним судженням, але вона стосується роботи очолюваного ним підприємства та особистого майнового стану. Відтак Бутенко «підлягає ретельному громадському контролю і може зазнавати гострої та сильної громадської критики», наголосив суд.

Нещодавно народний депутат Борислав Розенблат на своїй сторінці у соцмережі повідомив, що Сергій Бутенко написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади директора держзаводу. При цьому він зазначив, що проти Бутенка було відкрито кримінальне провадження за фактами, наданими активістами.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here