Home Місто Директора-корупціонера бронетанкового заводу захищали робітники і бойові машини. ФОТО та ВІДЕО

Директора-корупціонера бронетанкового заводу захищали робітники і бойові машини. ФОТО та ВІДЕО

255

 "Їхали на бронетанковий завод, а потрапили в Крим", – з такими враженнями сьогодні залишилися активісти ГО "Автомайдан-Житомир", Демальянсу та Самооборони після візиту в Новогуйвинськ.

Попередньо анонсована акція викликала резонанс серед тамтешніх мешканців та співробітників згадуваного об’єкту.

Активісти попередили, що їдуть особисто передати звернення директору заводу, депутату облради Сергію Бутенку і мають докази його причетності до корупції.

Втім, на заводі та по Новогуйвинську з самого ранку пройшлася інформація, що з обіду невідомі приїдуть "штурмувати підприємтво, стріляти та різати людей". Не виключено, що це справа рук самого директора, який таким чином вирішив сховатися за спинами робітників. На додачу під стіни заводу вигнали пожежну і два танки, які в процесі акції переїхали назад у двір підприємства.

 Приїхавши у Новогуйвинськ активісти звернулися до селещного голови, аби в його присутності навідатися до директора заводу. Однак під воротами заводу в цей час вже стояло кількасот працівників, які одразу ж з криками напали на активістів, бо були впевнені, що зараз їх почнуть штурмувати.

Найбільш  жорстко виступало кілька осіб, які, за словами активістів, є членами родини або близькими друзями директора. Вони кидали в бік активістів й журналістів, які супроводжували їх, образливі слова і навіть погрожували вбити.   Запевняли, що не дадуть відібрати завод, бо там всі "одна дружня сім’я".

Про те, що у голови цієї родини Бутенка лише маєтків на кілька мільйонів гривень у різних частинах міста та закордоном, люди слухати не хотіли. Казали, що через подібні акції в них стоїть робота, а в країні війна і їхні машини вкрай необхідні.

 На те, щоб довести, що автомайданівцям потрібен лише директор, а не завод, пішло більше години. Врешті-решт, робітники розійшлися, а мешканці Новогуйвинська та кілька представників заводу запропонували зустрітися в іншій обстановці.

Бутенко тривалий час за тим, що відбувається спостерігав зі сторони, а коли його запросили до мікрофону не пояснював звідки і як нажив такі статки. Натомість пригрозив активістам, що вони можуть бути притягнуті до відповідальності через спробу проникнути на режимний обєкт.

Жодних спроб проникнення зафіксовано не було, а директору таки вручили звернення, де просять піти із займаної посади, щоб державою був призначений інший керівник, який не обкрадатиме своє підприємство і його робітників.

Через надмірно емоційну зустріч автомайданівці не змогли продемонструвати фільм-доказ незаконної діяльності Бутенка його підлеглим та односельчанам, але обіцяли повернутися з ним на загальні збори Новогуйвинська згодом.

Відзначимо, що зранку один з членів ГО "Автомайдан-Житомир" намагався поспілкуватися із директором бронетанкового заводу, але його заблокували на тереторії підприємства кілька десятків робітників. Аби звільнити його автомайданівці відправили підмогу та юриста.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото у спільноті Перший житомирський в соцмережі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here