Home Місто Житомиряни фотографувалися з головою ОДА та вишитим рушником. ФОТО

Житомиряни фотографувалися з головою ОДА та вишитим рушником. ФОТО

95

В обідню пору 17 травня десятки житомирян, серед яких молодь та вихованці дитсадків, студенти, співробітники міськради та ОДА, зібралися на захід на майдані Корольова.

З нагоди Дня вишиванки для них підготували святковий концерт, а по завершенню – усі бажаючі могли зробити колективне фото із 7-метровим вишитим рушником.

Приєднався до такої акції і голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. Відзначає, що зазвичай носить на роботу сорочки й краватки, втім, під настрій та на свята любить одягти вишиванку. В ній почувається комфортно і щиро радіє, що з року в рік все більше мешканців міста й області та загалом українців обирають вишиванки. Саме за ними, переконаний Гундич, українців ідентифікують у світі.

Нагадаємо, що 17 травня житомиряни та гості міста спільним маршем відзначать Всесвітній день вишиванки.  Головний персонаж свята – пам’ятник Сергія Корольова, який вже одягнутий у вишиванку розміром 10 XL.

 

У програмі Дня вишиванки:

18.10-18.25 год. – збір біля фонтану на майдані Соборному учасників «Маршу у вишиванках». Маршрут: майдан Соборний – вул. Велика Бердичівська – вул. Михайлівська.

19.00 год. – святкове дійство на вулиці Михайлівській за участю житомирських артистів, гурту ASEDI MERUNA, Світлани Ніконорової та гостей з м. Рівне – гурту EtnoXL.

Також у програмі свята – показ моделей від Студії «Я – Українець» та театру мод «Етно-фешн шоу Інана». На житомирян та гостей міста чекає ярмарок національного вбрання, етно-прикрас та аксесуарів. Діятиме фотолокація та відбудеться розіграш подарунків від партнерів заходу.

вишиванка

вишиванка

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here