Home Місто Загиблому бійцю 90 батальйону в Озерному встановили дошку і вручили орден його...

Загиблому бійцю 90 батальйону в Озерному встановили дошку і вручили орден його доньці. ФОТО

140

Наприкінці лютого цього року в зоні АТО на Донеччині загинув 34-річний снайпер 90 батальйону Володимир Гнатюк, а 20 червня – в день його 35-річчя, на фасаді гімназії в Озерному, герою  відкрили пам’ятну дошку.

З пропозицією саме так увіковічнити пам’ять військовослужбовця до рідних звернулися волонтери, які разом з благодійниками й виготовили та встановили дошку.

Дружина і мама Володимира переконані, що люди мають гордитися земляком і пам’ятати про подвиги сотень інших бійців, які віддали своє життя за мирне небо над українцями.

Представник військкомату під час заходу вручив доньці Володимира Гнатюка – 6-річній Марті, орден батька "За мужність"  ІІІ ступеня, яким президент відзначив загиблого посмертно.

Отримавши нагороду, дівчинка розплакалася й кинулася в обійми до мами та бабусі. Брат Володимира – Микола, каже, що у цій війні на Сході країни гинуть кращі.

"Ми всі страждаємо, бо у кожного своє горе. Сьогодні вся країна в жалобі за нашими героями. Мій брат був світлою людиною і я його втратив у цій війні, – згадує Микола. – Він не задумуючись відправився туди, щоб захистити кожного з нас. Нікому нічого не розповідав, щоб не переживали. Він не вірив, що може загинути. Не боявся смерті і я сподіваюся, що його жертва не буде даремною. Там загинуло багато його друзів, загинули чиїсь сини, батьки, діти. Пам’ятайте це. Дякую усім, хто продовжує й надалі підтримувати наших військових у зоні АТО, а також тим, хто допомагає родинам загиблих і пораненим бійцям".

Побратим Гнатюка Роман називає його добрим і надійним, чесним, справедливим. Десантник 95 бригади з позивним "Аскольд" відзначає, що Володимир загинув надто молодим і не побачить як росте його донька. Він навіть не дожив до свого ювілею, але віддав життя, щоб Україна могла прожити ще один день мирно.

"Кіборг" Володимир Гнатюк мав позивний  «Фотограф».  До початку АТО Володимир Гнатюк упродовж 15 років служив контрактником у 13 батальйоні 95-ї окремої аеромобільної бригади. Згодом з армії звільнився, а  на Схід відправився вже добровольцем.

З миротворчою місією свого часу побував у Косово та Іраку, але події на Сході України називав жахливими. Відзначав, що це найстрашніше, що йому доводилося бачити.
Гнатюк разом зі своїм батальйоном були у числі останніх, хто залишав Донецький аеропорт вже після того як терористи підірвали його.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в альбомі Першого житомирського в соцмережі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here