Home Місто В Житомирську обласну лікарню передали чудотворні ікони

В Житомирську обласну лікарню передали чудотворні ікони

160

У день пам’яті Святого Серафима – 15 січня – представниці громадської організації «Житомирський обласний клуб ділових жінок» на чолі з головою клубу, директором департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїсою Гулою привезли цінні подарунки для підтримки онкохворих у Житомирі. Чудотворні ікони було доставлено до гематологічного відділення Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Гербачевського, Житомирського обласного онкологічного диспансеру та відділення онкогематології Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Житомирський обласний клуб ділових жінок» придбав сім ікон «Всецариця» (або грец. «Пантонасса»), які привезли зі святої гори Афон у Греції. Це особливі чудотворні ікони, на яких зображена Божа Матір – заступниця та цілителька людей, які хворі на тяжкі недуги. Цей образ дарує надію та дар зцілення для онкохворих. Три образи було передано до відповідних відділень у Житомирі, а ще чотири будуть допомагати всім, хто цього потребує, у районах нашої області.

«У святкові дні «Житомирський обласний клуб жінок» продовжує започатковану понад десятиліття тому акцію «В ім’я життя». Ця акція має на меті допомагати різних категоріям населення, особливо тим людям, які найбільше потребують підтримки у скрутні миті життя. Сьогодні в область ми допомогли привезти сім чудотворних ікон з Афону», – сказала директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула.

Медичному персоналу відділень та пацієнтам ікони передавав священник Української православної церкви Богдан Лядобрук. Святий отець наголосив на тому, що саме ця ікона «Всецариця», привезена з найсвятішого місця – гори Афон, має чудотворну силу – зцілення онкохворих людей. Тому потрібно вірити і молитися, аби одужання настало.

«Сьогодні у гематологічному відділенні обласної лікарні перебуває 46 пацієнтів, 98% з яких мають злоякісні захворювання – лейкемію, злоякісні лімфоми. Це хвороби, які потребують тривалого та важкого лікування. В області таких пацієнтів налічується 1200 чоловік. За статистичними даними такі діагнози в рік отримають близько 200 жителів нашого регіону. Пацієнти із злоякісними захворюваннями лікуються спочатку мінімум півроку або рік, а потім потребують постійного нагляду та підтримки, тому повертаються до відділення знову», – говорить завідуюча гематологічним відділенням Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Гербачевського Таміла Лиса.

Головний лікар Житомирського обласного онкологічного диспансеру Борис Гуля зазначає, що, зважаючи на тяжкість лікування онкологнічних захворювань, духовність відіграє дуже велику роль. Адже віра допомагає людині отримати надію, нові сили для одужання. Борис Михайлович розповів, що кожного року за лікуванням до онкодиспасеру звертається близько чотирьох тисяч людей.

Окрім чудотворних ікон «Житомирський обласний клуб ділових жінок» до відділень привіз ще й солодкі святкові подарунки. Особливо таким презентам зраділи пацієнти дитячого онкогематологічного відділення, більшість з яких у стінах лікарні зустріли Новий рік та Різдво Христове. Лікарі відзначають, що для таких пацієнтів будь-яка увага, допомога та підтримка надзвичайно важлива та цінна.

Відтепер в ім’я життя онкохворих громадян нашої області можна помолитися перед образами «Всецариці», яка допомагає зцілитися від раку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here