Home Місто В Житомирі відкрили новий спортмайданчик для дітей, дорослих та людей з обмеженими...

В Житомирі відкрили новий спортмайданчик для дітей, дорослих та людей з обмеженими можливостями

114

Завершилась реалізація проектної пропозиції бюджету участі «Островки здоров’я для всіх», що перемогла під час загальноміського голосування у 2016 році.

На спортивному майданчику на вулиці Михайла Грушевського 71/105 зможуть займатись діти, дорослі та люди з обмеженими фізичними можливостями. Для мешканців навколишніх будинків – це єдиний в мікрорайоні спортивний майданчик із спеціально обладнаними тренажерами.

У відкритті майданчику взяв участь міський голова Сергій Сухомлин: «Цей проект Бюджету участі дуже важливий для житомирян, бо цей проект направлений на здоров’я наших дітей. Завдання цього проекту витягти дітей від комп’ютерів та смартфонів і дати їм можливість займатися на свіжому повітрі. Діти зміцнюють здоров’я та спілкуються між собою. Друга цінність цього проекту. Що люди самі визначили і проголосували за цей проект. Це дає можливість житомирянам долучатися до життя міста. Така комунікація між владою та громадою приносить реальну користь нашому місту».

Автором проекту є житомирянка Галина Шевчук, яка протягом всього періоду реалізації проекту тісно співпрацювала з міською радою, брала безпосередню участь в усіх процесах та контролювала хід робіт.

«Гасло «Творимо місто разом» реально працює. Після того як ми встановили цей багатофункціональний майданчик, біл

я нашого будинку почало вирувати життя. Тут займаються діти, пенсіонери та жителі прилеглих будинків. Ми навіть не уявляли, що цей проект настільки змінить наше повсякденне життя», – зазначила автор проекту Галина Шевчук.

Спортивний майданчик розбитий на чотири умовних сектори-островки. В першому секторі встановлено дитячий спортивно-гімнастичний комплекс та гойдалка для чотирьох. В другому сектор – тренажер «талія», повітряний ходок (2 елементи), комплекс брусів, турнік для нижнього пресу, орбітрек, жим ногами, тренажер твістер. В третьому секторі – тренажер «рулі», штанга вертикальна та велотренажер. В четвертому – гойдалка для людей з обмеженими можливостями. Особливістю майданчика є те, що на більшості розміщених вуличних тренажерів можуть займатися люди з обмеженими фізичними можливостями. Кожен тренажер має інструкцію з правилами використання та переліком можливих виконуваних вправ.

Окрім встановлення тренажерів були здійснені роботи з благоустрою прилеглої роботи: укладання плитки, встановлення смітників, лавок. Загальна вартість проекту склала 240 600 гривень.

За матеріалами прес-служби міськради

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here