Home Місто Трьом десантникам 95 бригади вручили ордени «Народний Герой України». ФОТО

Трьом десантникам 95 бригади вручили ордени «Народний Герой України». ФОТО

315

У Краматорську 3 грудня вручали народні відзнаки десантникам із різних підрозділів ЗСУ.

Такий захід в Україні проводять вже 20-й раз поспіль, починаючи із 2015 року. Щоразу нагородження проводять у різних містаХ, а орден «Народний Герой України» отримують ті, хто проявив себе за час проведення АТО – військові, добровольці, лікарі, волонтери, громадські діячі, ін.

Нагадаємо, орден «Народний Герой України» – недержавна нагорода, запроваджена у 2015 році за ініціативою колекціонера антикваріату та волонтера Андрія Боєчка та ювеліра Дмитра Щербакова. Орден вручається за боротьбу та збереження української держави. Його вже отримало близько 300 осіб.

Серед почесних гостей свята 3 грудня у Краматорську   – Народна артистка України Ада Роговцева, актори та режисери – Катерина Степанкова та Ахтем Сейтаблаєв, а також музиканти Святослав Бойко, Христина Панасюк та Олексій Мовчан. 

Ордени «Народний Герой України» військовослужбовцям вручала Народна артистка України Ада Роговцева.

«Для мене це велика честь. Мені багато років і, напевно, варто було дожити до цього дня», – сказала Ада Роговцева.

Нагороди отримали:

 –  25 бригада – Анатолій Циган, Олександр Черніков (посмертно),

 – 79 бригада – Олександр Пономарьов, лікар Олег Тетеря,

 – 80 бригада – Володимир Барбарич, Володимир Бузенко (посмертно), Андрій Грицан (посмертно),

 – 81 бригада – В’ячеслав Волобуєв, Олег Кулик, Роман Юрчук,

 – 95 бригада – Іван Банк, Владислав Кузнєцов, Віктор Рєпік,

 – волонтер Іван Богдан.

У числі нагороджених – командири, завдяки яким екіпажі виходили цілими і неушкодженими з боїв. Десантник 95 бригади Віктор Репік отримав поранення під час боїв в районі Донецького аеропорту, взяття шахти Бутівка і після цього залишався зі своєю ротою.

Для нього ця нагорода несподівана. В цей же день він представляв до нагороди свого підлеглого – Владислава Кузнєцова, який врятував життя своїм пораненим товаришам і втратив руку.

"7 чоловік, які були поранені – і кулеметник і водій, які не могли відволікатися, коли вони завантажували поранених, влетіла граната і Влад її взяв і викинув вже зі своєю рукою", – сказав Віктор Репік, десантник, Народний Герой України.

Нагадаємо Владислав Кузнєцов – десантник, який влітку 2014 року врятував свій екіпаж у зоні АТО, втративши руку. Після лікування, реабілітації та протезування, він повернувся на службу в 199 навчальний Центр ВДВ. 

Читайте також: "Хочеться, щоб люди розуміли: цей спокійний тил мають завдяки хлопцям, що були на Сході",- десантник Кузнєцов

Також Кузнєцов був учасником мультимедійного соціального проекту "Переможці", де також були представлені ще троє житомирян, які втратили на війні кінцівки.

Читайте також: "Ставлення суспільства до таких як я має бути адекватним", – десантник з ампутованою рукою

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here