Home Місто Проект «Переможці» здійснив мрію десантника Влада Кузнєцова про поїздку в Техас. ФОТО

Проект «Переможці» здійснив мрію десантника Влада Кузнєцова про поїздку в Техас. ФОТО

215

У Києві 3 лютого відкрили фотовиставку в рамках мультимедійного проекту «Переможці». На світлинах зображені сучасні українські герої – хлопці, які втратили кінцівки під час виконання бойових завдань у ході проведення АТО на Сході країни.

Серед 18 учасників проекту – четверо житомиряни. Зокрема, десантники 95 бригади – Владислав Кузнєцов та Юрій Весельський, 30-річний боєць 30 бригади Олександр Швецов, 21-річний доброволець 5-го окремого батальйону ДУК Володимир Васянович.

Для кожного з них організатори підібрали окремий образ, аби якомога краще показати характери «Переможців», які долають щоденні труднощі і ні на мить не відступають від своїх мрій. Саме про мрії, хобі і про те, що допомагає не здаватися, у своєму інтер’ю для журналу «VIVA» розповів кожен учасник. Окремо записали цикл сюжетів, які демонструватимуть на телеканалі «1+1».

Владислав Кузнєцов та Юрій Весельський після лікування, реабілітації та протезування повернулися на службу. У першого мрія – відвідати Техас, в іншого – стрибнути з парашутом. Фотографія 21-річного Весельського, який і надихнув телеведучу та волонтера Соломію Вітвіцьку на створення подібного проекту, прикрасила обкладинку спецвипуску журналу з 18-ма історіями героїв. Придбати журнал можна за 50 гривень і всі виручені від цього кошти підуть на розвиток сучасного протезування в країні.

Владу лише 23 роки. Свої поранення він отримав 19 липня 2014 року біля Лисичанська на Луганщині, рятуючи екіпаж. Тоді й втратив праву руку. За кошти української діаспори в Канаді йому встановили сучасний протез. Зараз хлопець навчився робити більшість справ лівою рукою, а головне – він і далі продовжує грати у страйкбол.

Під час відкриття виставки «Переможці» представниця Американського благодійного фонду “Save Lives Together Foundation”, який виступив одним із партнерів проекту, передала сертифікат герою АТО Владиславу Кузнєцову на поїздку в США, штат Техас.

Так само подарунки отримали й інші учасники проекту. Вони зможуть подорожувати країнами Європи. За словами організаторів, наразі багато людей працює над тим, аби мрії справжніх героїв здійснилися якомога швидше.

Виставка триватиме протягом двох тижнів у приміщенні Національного музею імені Тараса Шевченка.
Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here