Home Місто Перші комунальні автобуси мають з’явитися в Житомирі вже у цьому році

Перші комунальні автобуси мають з’явитися в Житомирі вже у цьому році

156

Під час брифінгу 18 квітня міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що вже у цьому році буде придбано 20 нових автобусів, які допоможуть забезпечити комунальним транспортом мешканців усіх мікрорайонів Житомира.

На початку наступного – у січні-лютому, куплять ще 20 таких автобусів. Таким чином, житомиряни не лише отримають комфортний і якісний транспорт, але також своїм правом на пільговий проїзд у комунальному транспорті зможуть скористатися відповідні категорії пасажирів.

Сухомлин зауважив, що питання про покупку автобусів розглядатимуть депутати під час засідання сесії.

Читайте також: В Житомирі майже місяць вивчатимуть пасажиропотік на міських автобусних маршрутах.

Нагадаємо, що раніше очільник міста говорив про можливість створення у Житомирі комунального підприємства, на базі якого і знаходитимуться дані автобуси. Його завдання – не заробляти, а забезпечувати містян транспортними послугами на відповідному рівні.

Міський голова відзначає, що на сьогоднішній день – придбання нових комунальних автобусів – це потреба часу. Ніхто не проти приватних перевізників, але вони також мають відповідати вимогам і робити інвестиції у свій бізнес, ставати конкурентоспроможними, купувати нову техніку, брати участь у конкурсах чи тендерах.

Читайте також: Сухомлин розповів про результати поїздки в Туреччину, де домовлявся про покупку автобусів для Житомира.

Також Сергій Сухомлин додав, що нині у Житомирі закінчилися договори із п’ятьма перевізниками. Вони працюють за тимчасовими договорами, а отже нові автобуси після покупки можна буде одразу виставляти на ці маршрути.
Юлія ДЕМУСЬ

Читайте також: Сухомлин розповів про нове підприємство, яке зможе забезпечити якісне і комфортне перевезення пасажирів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here