Home Місто Сухомлин розповів про нове підприємство, яке зможе забезпечити якісне і комфортне перевезення...

Сухомлин розповів про нове підприємство, яке зможе забезпечити якісне і комфортне перевезення пасажирів

145

 

Під час брифінгу 28 березня міський голова Житомира Сергій Сухомлин розповів про свою нещодавню поїздку в Польщу. Туди він їздив разом із заступником Дмитром Ткачуком на виставку міського громадського транспорту. Каже, що вдалося оглянути транспорт, поспілкуватися із виробниками і досягнути попередніх домовленостей.

На сьогодні, за словами Сухомлина, йдуть перемовини із китайцями про покупку електробусів, а також із вітчизняним заводом. Крім цього, спілкуються з Мінськом стосовно придбання тролейбусів.

Очільник Житомира звертає увагу на те, що приватні перевізники час від часу піднімають питання про підняття вартості проїзду, але покращувати якість пасажирських перевезень не поспішають.

Читайте також: Сухомлин вимагає знизити ціни на електроенергію для ТТУ.

«За рік ТТУ заробляє близько 30 мільйонів і перевозить 80 % пільгових категорій пасажирів, – каже Сухомлин. – За нашими підрахунками, якщо автоперевізникам таки піднімуть вартість проїзду до 5 гривень, то в рік вони матимуть 230 мільйонів прибутку. Ми розуміємо, що ці гроші житомиряни можуть і повинні платити за якісні поїздки у комфортному і новому транспорті. Наразі розглядаємо можливість створення у Житомирі комунального підприємства, для якого і закупимо електробуси довжиною 8-10 метрів. Поки не завершаться розрахунки щодо реальності впровадження цього проекту, жодних заяв робити не хочу і не буду. Мета такого підприємства – не заробляти, як це роблять на сьогоднішній день перевізники, не вкладаючи грошей у власний бізнес і не купуючи нові маршрутки, а забезпечувати якісні і комфортні перевезення. За рахунок нових автобусів вдасться зменшити кількість маршруток на вулицях міста. Разом з тим, цей проект дуже дорогий, тому шукаємо можливості на отримання кредитів на покупку транспорту чи лізингу від виробників, тощо».

Читайте також: У Житомирі ще повернуться до розгляду питання про підняття вартості проїзду у маршрутках.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here