Home Місто Чиж пояснила, чому для «Дому української культури» в Житомирі не проводили тендер

Чиж пояснила, чому для «Дому української культури» в Житомирі не проводили тендер

171

У міськраді відреагували на численні публікації і заяви щодо використання бюджетних коштів на облаштування «Дому української культури» в Житомирі.

Нагадаємо, що на це витратили більше мільйона гривень: купували переважно меблі, підставки для експонатів та інше. Дехто зауважив, що не було проведено тендерів, що сума надто велика, що можна було знайти і дешевше та кращої якості, тощо.
 
Секретар міськради Наталія Чиж під час брифінгу 26 квітня повідомила, що питанням про виділення і використання коштів на «Дім української культури» буде займатися спеціальна робоча група, яка вже займається «Ракушкою» і завищеними цінами на лампи для 26 школи.
 
Поки результатів роботи комісії нема, але Чиж акцентувала свою увагу на тому, що тендер у цьому випадку проводити не потрібно було, адже закупівлі не перевищували 200 тисяч гривень. ProZorro не використовували, бо всі договори і послуги були надані до 1 квітня, коли системи ще не набрала чинності.
 
«Що стосується договорів, про які зараз говорять представники Опозиційного блоку, то управління культури працює по таким стандартним договорам вже 8 років. Ми не складали цей договір, він не новий. Раніше він влаштовував депутатів, які працюють зараз і були під час минулої каденції, а зараз почалися претензії до договорів».
 
«Дім української культури» в Житомирі відкрили 21 квітня і там уже можна оглянути різноманітні виставки та вироби народної творчості.
Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here