Home Місто 15-річний житомирянин три місяці виконував завдання групи «Синій кит»

15-річний житомирянин три місяці виконував завдання групи «Синій кит»

101

У Житомирі патрульні поліцейські провели виховну роботу з юнаком, який був учасником групи під назвою «Синій кит».

15-го травня, до патрульної поліції звернулася мати 13-річного хлопця.

Жінка повідомила, що її син виніс з дому золоті прикраси і здав до ломбарду.
На час приїзду патрулів в дома перебувала жінка, а також її неповнолітній син.
«За останні пів року дитина зовсім змінилася. Колись слухняний, спокійний хлопчик за декілька місяців перетворився на байдужого, знервованого хлопчиську. Я в розпачі: не знаю, що робити, куди звертатися по допомогу», – розповіла жінка.

Після спілкування з хлопцем патрульні встановили, що дитина вже як з три місяці зареєстрована в групі під назвою «Синій кит» та приймає участь у грі в соціальній мережі «Вконтакті», через яку кваліфіковані психологи доводять дітей до вчинення самогубства.

Передивившись фото матеріали, збережені в телефоні, патрульні побачили численні зображення з порізами на зап’ястях рук.

Хлопець зізнався, що це його фото. Він, усвідомлював, що завдавав собі шкоду, проте все ж продовжував різати руки лезом.

Було встановлено, що саме спонукало хлопця вступити до зазначеної небезпечної групи.

Перш за все юнак відреагував на невідомі звуки, що лунали з комп’ютера, схожі на відгуки кита. Хлопець ніби зазирнув в атмосферу невідомого, йому цікавий став потойбічний світ, в який він начеб-то мав потрапити після того, як пройде всі завдання, на які вказував куратор через соцмережу «Вконтакті».

«Я почав грати. Час від часу мені на телефон приходили завдання, які я виконував і як доказ відправляв фото. Проте в потойбічний світ так і не потрапив. Натомість надійшло чергове повідомлення, що я маю покінчити життя самогубством. Я дуже-дуже перелякався за своє життя. Одразу ж видалив свій аккаунт з соціальної мережі . Після того, жодного разу не заходив» , – розповів хлопець патрульним.

Відносно вчинення крадіжки золотих прикрас, поліцейські провели виховну роботу з підлітком. Юнак пообіцяв, що ніколи в житті більше не піде на вчинення кримінально караного правопорушення.

Він виправить оцінки в школі, буде допомагати батькам і пообіцяв патрульним почати займатися спортом.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here