Home Кримінал В Новоград-Волинському районі затримали вандала, який понівечив 7 могил

В Новоград-Волинському районі затримали вандала, який понівечив 7 могил

114

У Новоград-Волинському районі поліцейські встановили та затримали чоловіка, який понівечив 7 могил на цвинтарі у с. Єлізаветі. Триває досудове розслідування.

Як розповів один із заявників, 74-річний житель с. Єлізавета, він прийшов на цвинтар, аби прибирати могили трьох родичів. Однак був шокований побаченим: зникли металеві огорожі й стовпчики, довкола панував безлад. Чоловік оглянув кладовище та виявив, що вандал понівечив ще чотири могили, які знаходилися неподалік.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського відділу поліції. Оглянувши місце події, правоохоронці опитали жителів села та перевірили осіб, схильних до правопорушень. У результаті особу зловмисника було встановлено. Ним виявився 52-річний безробітний місцевий житель. Про це інформує поліція.

Свою причетність чоловік не заперечував, а пояснив свої дії безгрошів’ям. Викрадений метал він здавав до пункту прийому металобрухту у райцентрі, де правоохоронці його і вилучили. Виручені гроші зловмисник витратив на спиртне та продукти харчування.

Як повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Сергій Рябошапка, нині відкрито кримінальне провадження за ст. 297 (Наруга над могилою) Кримінального кодексу України.

Чоловікові загрожує  штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців, обмеження чи позбавлення волі строком до трьох років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here