На Житомирщині грузин виробляє сири і хоче їх постачати у Грузію

12.02.2020

ПП «Гурман-2017», керівником якого є грузин за національністю — Іяша Варшанідзе,планує виробляти сири не лише для місцевих жителів, українців, але й постачати їх у Грузію.

Про це розповідає infomalin.biz.

На підприємстві «Гурман -2017» наразі виготовляють чотири види сирів – «Сулугуні», бринзу, плавлений і копчений сири, сирні приправи до піци, а також масло.

За 8-годинну зміну підприємство переробляє 2,5-3 т молока, яке купує у жителів с.Вишевичів, Чудина, Заболоті, раніше – навіть Лугин, отримуючи 250 кг готової продукції.

Найближчим часом сироварня хоче перейти на постачання молока з ферми «Межирічка». Це дозволить розширити виробництво.

Сири виготовляють за добре перевіреними й старовинними грузинськими рецептами, без жодних штучних домішок, розпушувачів, емульгаторів та барвників.

Зараз сири і масло купують жителі Радомишля, є фірмовий магазин. Невеликими партіями сири, які фасують у невеликі картонні ящики, постачають до грузинських ресторанів Києва.

Проте підприємство планує з літа налагодити експорт продукції до Грузії: незабаром мають завітати грузинські експерти, аби перевірити виробництво.

На фото: сировар Ніколос Твалішвілі демонструє копчений сир та сир «Сулугуні»

Теги: Цікаво

 
Новини Кіно та ТБ
Загрузка...
Загрузка...
Програма телепередач
Ласощі
Кондитерська фабрика «Житомирські ласощі» на повну потужність готується до Новорічних свят. Цього року «Житомирські ласощі» здивують ласунів...
 Наприкінці січня до Житомира нарешті добралася зима. Зранку 29 січня пішов досить сильний сніг. Якщо у місті через тепло сніг майже одразу танув, то у...