Український борщ: скільки коштує восени борщовий набір у Житомирі

9.11.2019

Борщ – та страва, яка готується на кухнях більшості українських родин.

Він смачний, поживний, а ще – вигідний для хазяйки, бо зазвичай готується великими об’ємами і вистачає його надовго :) 

«Перший житомирський» зробив контрольну закупку, аби побачити, скільки орієнтовно коштуватиме каструля українського борщу у Житомирі восени, коли овочі сезонні.

Для цього були придбані основні інгредієнти української страви: картопля, буряк, морква, цибуля, капуста, квасоля, болгарський перець, свиняча грудинка з реберцями, і, звісно, сметана.

Всі продукти в тих об’ємах, які необхідні для приготування 3-4 літрової каструлі борщу.

Ціни на продукти можуть різнитися у залежності від місця їх придбання, але чек у найпопулярнішому маркеті у нас склав 92 грн 63 коп.

Картопля: 5 середніх картоплин коштували 10,39 грн.

Буряк: 2 великі буряки – 3,96 грн.

Морква: 2 морквини – 1,58 грн.

Цибулина: 1,54 грн.

Червоний перець солодкий: одна маленька перчина – 6,96 грн.

Капуста білокачанна: середня – 6,35 грн.

Квасоля: півлітрова банка консервованої квасолі у томатному соусі коштує 17,90 грн.

М’ясо: невеличкий шматок свинячої грудинки з реберцями заважив на 27,80 грн.

Сметана: маленька баночка – 16,15 грн.

З цього набору продуктів ще на один раз залишиться капуста та квасоля. Якщо квасолю брати свіжу, то доведеться ще докупити томатну пасту або свіжі томати, що за ціною вийде так само.

Для людей, які не їдять м’яса або дотримуються посту, можна не купувати свинину – квасоля дасть ситність і замінить тваринний білок.

Таким чином, пісний борщ буде коштувати 64,83 грн.

Готуйте борщ і радуйте своїх рідних та себе!


 
Новини Кіно та ТБ
Загрузка...
Загрузка...
Програма телепередач
Равлики
 Равлики – давно вже популярний делікатес для гурманів, мастхев у корейській косметиці, потужний афродизіак, джерело білків, омега-3 кислоти, вітамінів А, Е, В1,...
 Близько року тому житомирянин Володимир Саванчук облаштував в орендованій кімнаті в будівлі на Домбровського лабораторію із вирощування австралійського...