Home Політика Жителі багатоповерхівок платитимуть за тепло більше, попри зниження тарифу на газ

Жителі багатоповерхівок платитимуть за тепло більше, попри зниження тарифу на газ

434

Обмеження ціни на газ – 6,99 грн за кубометр – стосується тільки жителів приватного сектору та тих, хто використовує напряму газ для опалення.

Жителі багатоповерхівок – 70% українців – платитимуть за теплопостачання за завищеним тарифом, адже отримують теплопостачання від теплокомуненерго. Постанова про обмеження ціни на газ стосується тільки населення, а не теплопостачальних компаній.

Про це написав екс-віце-прем’єр Геннадій Зубко на своїй сторінці у Фейсбук:

«Постанова уряду про обмеження ціни на газ, чи то за злим умислом, чи з некомпетентності, поділила українців на два класи. Дискримінація відбулась для мешканців багатоповерхових будинків. Нагадаю, 70% українців живе у містах, і більше половини користується централізованим опаленням і залежить від єдиних постачальників теплової енергії – теплокомуненерго. 

Для жителів приватного сектору – тих, хто напряму використовує газ для опалення – газ коштуватиме 6,99 грн за куб.м + транспортування, і, відповідно здешевшає вартість опалення. Натомість, мешканці багатоповерхівок є заручниками монопольних теплопостачальників, і їхні платіжки за опалення зростуть. Адже у постанові Уряду не йдеться про обмеження ціни на газ для теплокомуненерго».

Сьогодні газ для теплокомуненерго постачає «Нафтогаз» за спеціальними обов’язками (відповідно до постанови №867 від 9.10.2017), за ціною, яка має бути нижчою за ринкову, але у формулах розрахунку залежить від імпортованого газу. Тож тепер ціна на газ для них буде дорожчою за 6,99 грн.

«Здорожчає і вартість теплопостачання, зростуть платіжки за тепло у багатоповерхівках», – підкреслив Зубко.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here