Home Політика За секс з неповнолітніми пропонують штрафувати на 1700 гривень

За секс з неповнолітніми пропонують штрафувати на 1700 гривень

84
Любителів сексу з неповнолітніми треба відправляти на громадські роботи, а малолітніх повій примусово реабілітувати
 
Про це йдеться в законопроекті "Про внесення змін до деяких законів України щодо протидії дитячій проституції", зареєстрованому на цьому тижні у Верховній раді.

У даному законопроекті пропонується ввести адміністративну і кримінальну відповідальність "тих осіб, які отримують сексуальні послуги від дітей, втягнутих у проституцію", а "потерпілих від сексуальної експлуатації зобов’язувати до проходження соціальної реабілітації".

Так, за секс з неповнолітніми, "розбещувача" пропонується карати сумою, еквівалентною 100 неоподатковуваними мінімумами (1700 грн.) або ж 120-ти годинами виправних громадських робіт. Також передбачена така міра покарання як арешт до трьох місяців або обмеження свободи строком до трьох років. За примус до вступу в сексуальний зв’язок з дитиною до 14 років депутати пропонують "садити" на 5 років.

Що ж до потерпілої сторони, в документі підкреслюється, що в обов’язковому порядку їй необхідно пройти курс соціальної реабілітації, а держава повинна "організовувати, забезпечувати і контролювати проходження соціальної реабілітації". Після проходження дитиною програми психологічної підтримки, депутати пропонують спрямовувати всіх нужденних на отримання професійної освіти або участь в освітніх програмах чи курсах.

Як вважають розробники проекту, внесення змін має вдосконалити кримінальне законодавство та привести у відповідність до міжнародних норм у сфері протидії дитячій проституції.

Нагадаємо, Верховна рада встановила однаковий шлюбний вік для чоловіків та жінок на рівні 18 років. На сьогодні мінімальний шлюбний вік для жінок становить 17 років, а для чоловіків 18 років.
 

ТСН.ua 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here