Home Влада За декілька днів в Україні стартує ІІ етап вакцинації: хто отримає щеплення

За декілька днів в Україні стартує ІІ етап вакцинації: хто отримає щеплення

203

Другий етап кампанії з вакцинації проти COVID-19 стартує в Україні з наступного тижня. Працюватимуть стаціонарні пункти щеплення.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов 19 березня:

«Дорожня карта вакцинації передбачає 5 основних етапів. Менше, ніж за місяць, а, як відомо, перше щеплення в Україні було зроблено 24 лютого, ми перейшли до другого етапу вакцинації».

Вакцинувати почнуть, зокрема, сімейних лікарів. План вакцинації, який уряд затвердив ще в січні, передбачає щеплення на другому етапі і літніх людей старше 80 років.

Наразі в Україні щеплення отримали 92 713 людей, а роблять їх нині мобільні бригади по всій Україні.

Степанов додав, що нині влада очікує також на наступні поставки вакцин. Це, зокрема, додаткова партія з 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca з Індії, а також китайського препарату CoronaVac.

« … до кінця березня — початку квітня в рамках глобальної програми COVAX ми отримаємо партію з 570 тисяч доз від AstraZeneca, а до кінця травня — ще 1,1–1,2 млн доз, крім того, вакцини компанії Pfizer. Ми також очікуємо на поставку 10 млн доз вакцини Novavax і індійської розробки від Bharat Biotech», — каже міністр.

Нагадаємо, наразі в Украні використовують вакцину CoviShield. Це препарат, розроблений Oxford/AstraZeneca, який виробляється на потужностях в Індії. Фактично, CoviShield — це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India. В Україні препарат зареєстрували для екстреного використання.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here