Home Політика ЮНІСЕФ закликає уряд не припиняти видачу бебі-боксів

ЮНІСЕФ закликає уряд не припиняти видачу бебі-боксів

305

ЮНІСЕФ (дитячий фонд ООН) закликає Уряд України зберегти критично важливу програму підтримки сімей з дітьми – “пакунок малюка”, який останнім рішенням Уряду замінюють на грошову виплату.

Адже більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу, у вигляді пакунків.

"Ми закликаємо Уряд продовжити програму “Пакунок малюка”, яка підтримує сім’ї новонароджених по всій Україні. Абсолютна більшість батьків підтримують цю ініціативу і відзначають її вплив на власний бюджет", – зазначає Лотта Сильвандер, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Пакунок малюка може стати ефективним інструментом підтримки вразливих сімей у ці непрості часи.

"Пакунок малюка поєднує у собі предмети першої необхідності для догляду за дитиною протягом перших днів життя, матеріали для раннього розвитку дитини та навчальні матеріали для батьків, наприклад, щодо вакцинації та грудного вигодовування. Тож, окрім матеріальної підтримки, сім’я отримує важливу інформацію, яка виховує навички позитивного батьківства та допомагає знизити напругу у підготовці до новонародженого", – повідомляють у ЮНІСЕФ.

Упродовж двох років дитячий фонд ООН збирав відгуки батьків на програму, у результаті чого змінювали кількісний і якісний склад бебі-боксу, збільшивши його вміст у 2,5 рази. І якщо у 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюрократичний квест – що чекає на батьків із 1 вересня замість бебі-боксів

Аналітика ЮНІСЕФ підтверджує й економічну ефективність пакунків малюка для сімейного бюджету. Фінансова вартість товарів із пакунку малюка обійдуться батькам дорожче на 50-200%.

Згідно з нещодавнім опитуванням ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на родинний бюджет відчули 79% бенефіціарів. Майже половині (49%) отримувачам «пакунку малюка» вдалося суттєво заощадити на купівлі товарів для немовляти на перших місяцях життя.

Батьки, які отримували пакунок, високо оцінюють користь програми та якість наповнення. В середньому, предмети із пакунку малюка оцінюють у 4,8 балів з 5 можливих. Більше половини отримувачів вважають вміст «пакунку маляти» достатнім і вичерпним.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here