Home Політика Януковичу взяли дорогущий гвинтокрил, щоб економити

Януковичу взяли дорогущий гвинтокрил, щоб економити

128

 В адміністрації президента пояснюють оренду вертольоту Augusta-139 тим, що він споживає менше пального, ніж Мі-8. Про це йдеться у відповіді АП журналу "Корреспондент".

В адміністрації Януковича вказують, що вітчизняні Мі-8 та МТВ-1 вміщують 9-11 пасажирів, мають крейсерську швидкість 220 км/год, а максимальну дальність польоту 550 кілометрів.
 
Тоді як вертоліт Augusta-139 вміщує лише 6-9 пасажирів, крейсерську швидкість 330 км/год, максимальну дальність польоту 700-1000 км.
 
При цьому Augusta-139 спалює за годину 280 літрів пального, а вітчизняні вертольоти – 580.
"Вертоліт Augusta-139 витрачає менше пального при можливості здійснювати польоти на більш далекі відстані.
 
На одну годину вертоліт Augusta-139 витрачає на 300 кг пального менше, ніж Мі-8, що при середній вартості палива складає економію 3 500 гривень (орієнтовно) на годину польоту", – йдеться в поясненні адміністрації Януковича.
 
Щодо придбання літака Falkon, то це пояснили необхідністю оперативного перевезення офіційних делегацій з невеликої кількості осіб до малих аеропортів, які не можуть прийняти літаки більших розмірів. Також там вказали на те, що в деяких поїздках, де делегація не перевищує 10 осіб, використовувати великі літаки економічно не доцільно.
 
Крім того, в АП вказали, що в авіапарку державного авіаційного підприємства "Україна" з 8 літаків лише 2 мають вік менше 25 років.
 
Державне авіаційне підприємство "Україна" витратить 8 мільйонів гривень на оренду повітряного судна "Falcon 900".
 
Постачальником буде ТОВ "Центравіа".
 
На початку року Держуправління справами вже орендувало у "Центравіа" гвинтокрил "AUGUSTA 139", бортовий номер UR-CRB, який обійдеться державному бюджету в 7,5 мільйонів гривень

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here