Home Політика Янукович посилив відповідальність за незаконне використання спецсигналів

Янукович посилив відповідальність за незаконне використання спецсигналів

117
Президент підписав закон, який істотно посилює відповідальність за порушення порядку встановлення і використання спеціальних сигнальних пристроїв, повідомили Корреспондент.biz у прес-службі глави держави.
 
Так, зазначається в повідомленні, підписаний Януковичем Закон № 4082-VI Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв істотно збільшує штрафи за подібні порушення.
 
Згідно зі змінами до Кодексу, штрафи за порушення порядку встановлення і використання спеціальних звукових і світлових сигнальних приладів на автомобілях збільшені у 50 разів.
 
Вони будуть складати від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із обов’язковою конфіскацією спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв (згідно діючої редакції штраф становить від 50 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією пристроїв або без неї).
 
В АП також пояснили, що зміни у Кодексі також передбачають, що підставою для тимчасового затримання водія є адміністративне порушення вимог законодавства щодо встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
 
Крім того, за новим законодавством, працівник ДАІ у випадку тимчасового затримання транспортного засобу має право забороняти його експлуатацію до демонтажу спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв. Закон вступає в силу через місяць з дня його опублікування.
 
Раніше також повідомлялося, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким передбачається штрафувати водіїв за перевищення швидкості більше ніж на 10 км/год. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here