Home Політика Волосся дибки! На Житомирщині зафіксували масове вивезення вікового лісу

Волосся дибки! На Житомирщині зафіксували масове вивезення вікового лісу

396

2 липня житомирський губернатор Віталій Бунечко провів нараду щодо нелегального обігу деревини на території області, де пригрозив  "не збавляти темп, доки не подолаємо явище нелегального обігу деревини".

4 липня в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський на власні очі переконався, як на півночі Житомирщини не збавляють темп – тільки в протилежному напрямку – масово вивозять віковий ліс.

Після наради в ОДА він без попереджень приїхав в Олевський район і побачив, як крадуть ліс.

"Говорили, балакали – сіли та й заплакали. Після наради в ОДА щодо незаконного обігу деревини вирішив особисто перевірити, що зараз відбувається на півночі Полісся. Побачене вразило, просто волосся дибки!!! Прямо у лісі вантажать дубом фури і відправляють на Вінничину. І завантажують найкращі частини вікових дерев", – написав він у Фейсбук.

Вся деревина нечипована, тобто вивозиться нелегально із лісового фонду "Житомирагролісу"

"Керівник лісового господарства на запитання, чому продукція на складі не чипована, відповів у дусі, що «винуваті, виправимося». Якийсь дитячий садок", – розповів Медведовський.

Далі – цікавіше.

Керівник екоінспекції розповів, що це виглядає як норма:

"Проїхавши три проміжні склади Олевського ЛГ АПК, які розташовані понад дорогою, ми побачили гори заготовленої деревини без ЖОДНИХ ознак чипування та маркування! І це не дрова, а ділова деревина! Куди дивиться керівник ЖИТОМИРОБЛАГРОЛІСУ? Про який контрольований та законний обіг деревини йде мова? Не думаю, що це якийсь унікальний день чи форс-мажор. Це виглядає як норма роботи".

Чиновник пообіцяв реакцію.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here